Tip os log ind
Venstres lokale folketingsmedlem, Carsten Kissmeyer, glæder sig til at trække i arbejdstøjet og kaste sig ud i de områder, som han er blevet tildelt internt i partiet Venstre. ?
Foto: Marianne R. Eskildsen

Ordførerskaber til Kissmeyer

10. august 2019, 10.57

Ikast-Brande Venstres folketingsmedlem og tidligere borgmester i Ikast-Brande Carsten Kissmeyer kan nu skrive »ordfører for forsyning« på sit cv.

Posten har han fået tildelt ved Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods nord for Slagelse.

Mødet begyndte torsdag og afsluttes lørdag.

I de landsdækkende medier har interessen for sommermødet primært været omkring partitoppen og de mest kendte ordførerskaber.


Mange om buddet

Venstre gik ved valget 5. juni 2019 frem fra 34 til 43 mandater, men på grund af tilbagegang hos flere af støttepartierne, skiftede regeringsmagten til Socialdemokratiet.

- Når vi er blevet mange flere i Venstre, og de tidligere ministre er tilbage, er det klart, at der ikke er så mange ordførerskaber til hver enkelt af os, fortæller Carsten Kissmeyer, der dog har fået flere andre titler ud af sommergruppemødet.

Ikastboen er valgt til næstformand i Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg, hvor Ida Auken (R) er formand.

- Jeg er godt tilpas. Tidligere var jeg boligordfører, og det var mest noget med ghettopakker, og ghettoer har vi ikke så mange af i Vestjyllands Storkreds, siger Carsten Kissmeyer, der glæder sig til at trække i arbejdstøjet.

- Forsyning er blandt andet spildevand og affald. Det berører rigtig mange borgere, og en af samfundets store udfordringer er, hvordan man håndterer plastik, så det ikke ender i naturen. Bare for at tage et eksempel, uddyber han.


Uddannelse og erhverv

Carsten Kissmeyer er desuden blevet medlem af både Beskæftigelsesudvalget i Folketinget og Uddannelses- og Forskningsudvalget samme sted.

- Som tidligere lærer er jeg ikke på helt fremmed grund, og erhvervslivet har også min store interesse, siger Carsten Kissmeyer, der fra 1980 til 1992 arbejdede som it-underviser på Ikast Handelsskole.

Fra 1994 og frem til 2004 var han direktør for handelsskolen, hvorefter han blev vicedirektør for Uddannelsescenter Herning.

Han har også en stor berøringsflade med uddannelsesområdet gennem sin position som 2. næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland.

- Jeg er formand for regional udvikling på landsplan i Danske Regioner. Der har vi blandt meget andet en opgave på gymnasieområdet. Vi har ikke en myndighed, men vi har en udtalelsesret om eksempelvis fordeling af elever på gymnasier, fortæller Carsten Kissmeyer.


Fortsætter regionsarbejdet

Oven i alt dette kommer en stribe andre hverv, som Carsten Kissmeyer er involveret i via regionsrådet.

Selv om han gennem sine mange år i politik har vist, at han meget sjældent holder sig til en 37 timers arbejdsuge, er det oplagte spørgsmål, om han kan fortsætte i regionsarbejdet samtidig med de nye opgaver i Folketinget.

Carsten Kissmeyer fortæller til Herning Folkeblad, at han og Venstre i løbet af foråret 2020 vil vurdere, hvor de politiske kræfter bruges bedst, så indtil videre er det et ja til alle arbejdsopgaverne.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune