Tip os log ind
Martin Brygmann stillede beredvilligt op til fotografering med en gruppe elever fra Midtjysk Efterskole. Mere kendt er man vel heller ikke.
Foto: Privat

På glatis med Martin Brygmann

Skuespiller og musiker Martin Brygmann har aldrig selv gået på efterskole. Men man skulle tro, han havde
15. april 2018, 17.40

Efterskole I sidste uge lagde den 'kendt-kendte' Martin Brygmann vejen forbi Midtjysk Efterskole for at fortælle om sin karriere. Tilhørerne var personale ved efterskolerne i Region Sydøstjylland og en håndfuld musikelever.

Martin Brygmann fortalte, hvordan han ved et tilfælde var blevet trommeslager, fordi hans kammerater stod og manglede netop sådan én til deres band. Senere er det gået slag i slag - bogstaveligt talt.

De mange forskellige titler, Martin Brygmann kan smykke sig med, har han tillagt sig, før han vidste, om han egentlig kunne udføre det arbejde. Han kaldte sig skuespiller, før han fik en rolle, og komponist før han havde komponeret et stykke musik.

- Livet handler om nogle valg, man træffer. Og så en række tilfældigheder. Man må ud og prøve isen af, og hvis man braser igennem, så bliver man våd. Og en erfaring rigere, sagde han.


Tro på det

Martin Brygmann understregede gang på gang, at det for ham handler om at tro på, at alt kan lade sig gøre, hvis bare man kaster sig ud i det.

- Jeg selv er altid gået efter det farligste sted. Det er kedeligt at gå ad nedtrampede stier. Man skal ud i det vildeste vildnis og i gang med macheten, understregede han.

Og det er en lære, som mange efterskoleelever tager med sig fra et efterskoleophold, så det faldt i gødet jord hos tilhørerne.

Efterskolerne i Region Sydøstjylland er et samarbejde mellem regionens ca. 20 efterskoler, og de havde inviteret Martin Brygmann til det årlige forårsmøde for at finde inspiration til arbejdet.


Ordet er dit