Tip os log ind
  • 1/: På sit stejleste sted runder sporets stigningsprocent 28
  • 1/: Jacob Marquardt er tidligere motocrosskører, og han har hverken efterladt sit vovemod eller sin teknik hos de motoriserede cykler.
  • 1/: Job & Bo

På sporet af Brande Motion

19. april 2019, 14.36

Brande Dybt inde i skoven med golfbanen og Brandlund Hede som nærmeste naboer har Brande Motion anlagt et mountainbikespor, der byder på udfordringer til cykelryttere på alle niveauer.

Sporet udspringer egentlig af Brande-ruten, en ca. 20 km. lang "sløjfe" af stier og småveje, der kan benyttes af både motionsløbere, cyklister og hundeluftere.

Især fodgængerne blev med tiden trætte af at blive overhalet eller mødt af en hel flok MTB-ryttere i høj fart, og det blev startskuddet til anlæggelsen af MTB-sporet, forklarer Ulla Thomsen, der er formand for Brande Motion.

Sporet, som er anlagt på privat jord, strækker sig efterhånden over 5 kilometer stier, som snor sig ind og ud imellem hinanden i et sindrigt system - og for at undgå frontale kollisioner er der naturligvis ensrettet.


Pensionistruten

Den ældste del af sporet går under betegnelsen "pensionistruten" - ikke fordi kørsel skal foregå i sneglefart eller kræver særlig høj alder, men fordi det er anlagt af pensionister, forklarer formanden, der viser frem sammen med en af foreningens tre sporbyggere, Niels Jensen.

I det hele taget er der gået rigtig mange frivillige timer - og formentlig endnu flere grillpølser - med opbygning af banen, men mellem jul og nytår fik man for alvor travlt. Da modtog Brande Motion nemlig tilsagn om 55.000 kroner fra en nyetableret foreningspulje til anlæggelse af en teknikbane, men kravet var, at banen skulle være anlagt inden årsskiftet!

Fristen blev dog lempet med et par måneder, men arbejdet blev sat i gang og er nu tæt på at være afsluttet - selvom helt færdig bliver man aldrig. På ønskesedlen står fortsat en pavillon, og Brande Motion drømmer også om en container eller lignende, hvor de kan opbevare deres rekvisitter i.


Blå, rød og sort

Teknikbanen er primært beregnet til det børnehold, som starter op igen efter vinterpausen 30. april, men de voksne MTB-ryttere, som Brande Motion har flest af, kan også med fordel benytte banen, inden de kaster sig ud på de mere halsbrækkende dele af sporet, der ligesom alpine skisportssteder er inddelt i forskellige kategorier.

På den blå rute kan de fleste være med, mens det kræver mere øvelse, inden man begiver sig ud på den røde og sorte rute. Således skråner det sidste stykke op ad "Styrkeprøven" med lidt mere end 28 %, men det er nu langt oftere nedkørslerne, hoppene og de øvrige forhindringer, der kræver deres ofre.

- Der skal være noget for alle, sammenfatter Ulla Thomsen.

8. maj er foreningen i øvrigt for første gang vært for og medarrangør af en afdeling af Midtjysk MTB-Cup, som erstatter Per P-cup, der flere gange er blevet kørt i bl.a. Brande.


Ordet er ditMere Brande