Tip os log ind
De karakteristiske dragter gør, at det altid er festligt at se på modern square dance

Partnere i mere end én forstand

SQUAREDANS | Hedens Squaredansere byder på partnere i mere end en forstand - og er klar til sommerens Europæisk Convention i Ikast
27. juni 2014, 14.56

HEDEN | Vil du gerne have en kæreste, behøver du hverken gøre i datingsites eller blind dates. Det kan være, at modern square dance også er vejen frem for dig. Modern square dance er en af de få dansetyper, hvor du kan deltage uden at have din egen partner med, men hvor du har stor chance for at få en ny partner - med hjem.


Vera Johannessen og Carl Lillelund er et eksempel på netop det. For fem år siden fandt de sammen, da Hedens Squaredansere i Ikast var til stævne på Grand Canaria. Netop nu arbejder de på højtryk, da Hedens Squaredansere snart får besøg af squaredansere fra hele verden til Europæisk Convention i Ikast.


- Square dance fylder næsten hele vores liv. Næsten hver anden weekend er vi afsted til et eller andet, og efterhånden består en stor del af vores vennekreds også af squaredansere. Det havde jeg slet ikke troet, da jeg begyndte at danse square dance for syv år siden. Dengang ville jeg bare danse fortæller Vera, der bor i Ikast.


Når parret ikke er til dansestævne, er de også tit ude at optræde med square dance til private fester.


Danser med mange på en aften

Square dance er en af de sportsgrene, hvor mange finder en partner, fordi danseformen er så social. Selv om danserne har en partner, danser de alligevel med resten af deres square (gruppe af otte dansere), og tit skifter danserne squares i løbet af en aften, så de kommer til at danse med syv helt nye dansere. Derfor kender Vera og Carl en masse andre par, der også har mødt hinanden til square dance, og det har flere fordele, mener Carl.


- Vi rejser jo en masse på grund af square dance, og det kan Vera og jeg jo netop gøre, fordi vi er fælles om det. Nogle af de andre dansere har en derhjemme, der ikke danser square dance, og de kommer ikke så meget ud, som vi gør. Det er jo lidt en livstil, når man først er blevet bidt af det, fortæller han.


Når Ikast den 11. til 13. juli byder velkommen til squaredansere fra hele verden til Europæisk Convention, er Vera og Carl nogle af dem, der får det hele til at spille. Vera står for blomsterdekorationerne, og Carl er disjockey til den store fest lørdag aften.


Det bliver ikke muligt for borgerne i Ikast at overse convention. Lørdag formiddag vil 3-500 squaredansere danse ned gennem byen, ligesom der vil være gratis adgang til at prøve at danse modern square dance i hallerne på bestemte tidspunkter.


Ordet er dit