Tip os log ind

Pas på tricktyveri i Ikast med MobilePay

Ung skoledreng var tæt på at miste 8000 kroner
14. juni 2018, 06.26

IKAST Pas på med tricktyve i Ikast, som forsøger at stjæle penge via snyd med telefonens MobilePay-app.

Det er det budskab, en mor fra Ikast nu kommer med, efter at hendes søn forleden blev udsat for forsøg på tricktyveri, der kunne have kostet ham 8000 kroner.

Moderen, hvis navn er kendt af redaktionen, fortæller, at to unge i tyverne i fredags stoppede hendes søn på gaden og bad om hjælp.

- Den enes hævekort virkede ikke - fortalte de. Og de spurgte, om vores søn ville hæve beløbet - efter at de havde overført pengene til ham via MobilePay. De viste på en MobilePay-app, at pengene var overført. Så vores søn forsøgte flere gange at hæve pengene - han ville jo gerne hjælpe de to. Men forsøget mislykkedes - heldigvis - alle gange, da der ikke var dækning på kortet, fortæller moderen.

Det viste sig bagefter, at pengene ikke var overført, og at de to unge på en eller anden måde havde snydt med MobilePay-app'en.

Familien er gået til politiet for at give en beskrivelse af de to tricktyve, og har siden hørt, at andre har været udsat for det samme i Ikast.

- Derfor denne advarsel til andre forældre. Forklar jeres børn, at de skal være forsigtige med MobilePay og den form for snyd. De fleste vil jo gerne hjælpe andre. Men det kan man komme galt af sted med, siger moderen.


Ordet er dit