Tip os log ind
  • 1/: Vinderne - fra venstre Ruth Flinker på 3. pladsen, Johan Mikkelsen på 2. pladsen og Yuliia Voloshchuck og Anna Compton på 1. pladsen.
  • 1/: Musikskolens band, Vega, gav koncert torsdag aften.
  • 1/: De går til den under mooncar-race.
  • 1/: Fantasien var i sving under bage-konkurrencen.
  • 1/: Dommerne kom på en vanskelig opgave. Fra venstre Kjeld Nielsen, Svend Dalgaard, Bodil Nørager og avisens udsendte.
  • 1/: Gustav Jensen havde lavet sin egen klovnekage.
  • 1/: Anna Compton passer grise til hverdag - og lavede denne vinderkage som en so med otte pattegrise.
  • 1/: Tungen lige i munden.


Pattegris med hindbær var bedst

24-årig kvindelig grisepasser vandt kage-konkurrencen
11. august 2018, 08.37

ISENVAD Hvis man er 24 år, netop uddannet landmand, ansat som driftsleder hos gårdejer Jens Otto Johansen på Skovdalvej uden for Isenvad og passer grise hver dag - ja så laver man selvfølgelig en kage formet som en so med otte pattegrise. Hvis man vil medvirke i en kagebagnings-konkurrence.

Anna Compton er - ud over en habil landmand - tilsyneladende også en dygtig kagebager.

I hvert fald faldt dommerne for hendes og veninden og kollegaen, ukrainsk-fødte Yuliia Voloshchucks, fantastiske kreation, da byfesten i Isenvad, Festivad, torsdag aften bød på den traditionelle konkurrence.

Som et af de faste indslag de sidste mange år sidder avisens udsendte med i dommerpanelet (det er et hårdt og krævende job, skal vi lige gøre opmærksom på ..) dennegang sammen med den lokale sognepræst, Bodil Nørager, dennes mand Svend Dalgaard, og Kjeld Nielsen som kompetente meddommere.

Så mens byen festede og hyggede sig med mooncar-race for børnene og fadølshygge ved borde og bænke på byfestens anden dag arriverede ikke mindst end 13 deltagere med hver deres bud på en kage, hvis tema i år var ... farverig.

Mundvandet løb, og de kvinder der står bag denne del af byfesten vimsede omkring dommerbordet med kaffe og fade med prøve på de fantasirige udfoldelser ude kagebagningen.

Vi var dog ikke i tvivl. På 3. plads i år kom Ruth Flinkers velsmagende muffins, på 2. pladsen kom Johan Mikkelsens kage, dekoreret med masser af farverige bør, mens Annas og Yuliias pattegriskage vandt 1. prisen.

- Den er lavet med masser af lagkagebund, og så brugte vi en masse hindbær. Selve udsmykningen er hjemmelavet fondant, kunne Anna Compton fortælle.

Hun blev færdig som landmand i februar og er nu driftsleder på gården uden for Isenvad - hvor hun i øvrigt også er kæreste med gårdejerens søn!

Sognepræst Bodil Nørager var naturligvis lidt udenfor sit normale domæne, men havde en fin næse og gane for også at smage kager.

Om der var ligefrem var nogle, der smagte guddommeligt - skal vi lade være usagt.
Ordet er ditMere Isenvad