Tip os log ind
Paula Larrain kom til Danmark som politisk flygtning fra Chile, og kan den 22. januar opleves i Ikast Kirkecenter.
Foto: Pr-foto

Paula Larrain er gæst ved menighedsaften

Den kendte journalist fortæller om, hvordan det er at komme til Danmark som politisk flygtning
19. januar 2019, 09.22

FOREDRAG Tro, håb og landflygtighed er titlen på aftenens foredrag i Ikast Kirkecenter, som den 22. januar får besøg af journalist og forfatter Paula Larrain ved årets første menighedsaften.

Paula Larrain kom sammen med sine forældre og søster til Danmark i 1974.

De var politiske flygtninge fra det urohærgede latinamerikanske land Chile.

I dag arbejder Paula Larrain blandt andet i Danmarks Radio, hvor hun sammen med Anders Laugesen er vært for udsendelsen tirsdag formiddag "De højere magter".

Til foredraget i Ikast fortæller hun åbent og hjerteligt om sin egen familiehistorie.

- Det hele startede med, at min mormor overlevede et af verdens værste jordskælv i 1939, og det sluttede, da jeg selv blev vidne til et vaskeægte mirakel. Alt det, der skete indimellem, er historie, siger Paula Larrain, der baserer sit fordrag delvis på selvbiografien "I morgen skal vi hjem".

Det var svært at komme til Danmark, og længslen efter hjemlandet bankede hele tiden på. Men landflygtigheden og mødet med Danmark satte noget i gang, som blev afgørende for hendes søgen mod noget varigt og større.

- Da troen endelig satte sig fast, var det vitterligt som at komme hjem. Grundtvigs ord blev en af nøglerne, siger foredragsholderen.

Foredraget kan sættes i perspektiv til den nuværende og aktuelle debat om flygtninge og integration. Men først og fremmest er det en fortælling om vanskelighederne ved at være flygtning og om, hvor vigtigt det er at finde fodfæste i nogle folkelige og kirkelige sammenhænge. En meget spændende aften venter i Ikast Kirkecenter, hvortil alle og enhver indbydes.


Ordet er ditMere Kirker