Tip os log ind
Det 3600 kvadratmeter store byggeri Hjertet fotograferet fra nord.
Foto: Adam Mørk

Prestigefyldt arkitektturpris til Hjertet

Det C.F. Møller-designede multihus Hjertet har vundet en international arkitektturpris
05. juli 2019, 11.42

Ikast Multihuset Hjertet på Vestergade i Ikast er blevet tildelt en prestigefyldt arkitektturpris kaldet The International Architecture Award 2019.

Prisen uddeles af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design sammen med The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Hjertet er designet af C.F. Møller og partner og arkitekt Julian Wyer er beæret over prisen.

- Vi er beærede over at modtage denne pris. Det har været en fornøjelse at arbejde med sådan et fællesskabsdrevet projekt, hvor vores designtilgang, der integrerer byrum og arkitektur, har været i stand til at gøre en forskel for den bredest mulige brugergruppe, siger Julian Weyer i en pressemeddelelse.


Hele kommunens hus

Hjertet blev indviet i starten af september 2018 og er et multihus til hele kommunen.

Det er opført i forbindelse med International School Ikast-Brande (ISIB), som også er designet af C.F. Møller, og har til hensigt at skabe fællesskaber på tværs af eksisterende institutioner, projekter og foreninger i hele kommunen.

- Hjertet er åbent for alle. Det er borgernes hus. Det er foreningernes hus. Det er de foreningsløses hus. Opfordringen til alle - brug huset, udforsk det, som borgmester Ib Lauritsen (V) sagde i forbindelse med, at det blev officielt indviet.

Tidligere formand for ISIB Niels Laurits Thygesen sagde i forbindelse med indvielsen:

- Det er et kulturhus med uendelige muligheder for bevægelse, samvær og oplevelser. Når Hjertet banker, lever vi. Det kommer huset og området til.


Samarbejde

Hjertet er blevet til i et samarbejde mellem Ejendomsselskabet ISIB A/S (der ejes af Bestsellers holdingselskab Heartland og Ikast-Brande Kommune), International School Ikast-Brande, Ikast-Brande Kommune, Foreningen Realdania og Lokale- og Anlægsfonden. Dertil kommer en lang række virksomheder, fonde og andre sponsorer.

En lang række foreninger benytter huset, der består af multisal, refleksionsrum, street-sport hal og mødelokaler. Også det udvendige aktivitetsbånd bliver flittigt benyttet af skatere og andre.


Prisen

Siden 2004 har The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design sammen med The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies og Metropolitan Arts Press organiseret The International Architecture Awards som en måde at hylde de bedste og mest betydelige nye bygninger, landskabsarkitektur og planlægningsprojekter designet og/eller bygget omkring verdens førende arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere, der arbejder nationalt og internationalt.

De internationale priser er de højeste og mest prestigefyldte inden for nyt og banebrydende design.

Ordet er ditMere Ikast