Tip os log ind
Brian Priske (t.v.) er ny cheftræner i FC Midtjylland. I første omgang hyret på en aftale frem til julepausen. Han tager over efter Kenneth Andersen (t.h.), der aldrig fandt sig til rette i jobbet som Superligatræner.
Foto: Tom Laursen

Priske debuterer mod sin læremester

Brian Priske er ny cheftræner i FC Midtjylland, efter Kenneth Andersen sagde op. Priske får sin ilddåb som cheftræner mod Glen Riddersholm, der i 2011 gav ham chancen i trænerfaget
20. august 2019, 15.15

Fodbold I fire sæsoner dannede Glen Riddersholm og Brian Priske makkerpar som henholdsvis cheftræner og assistent i FC Midtjylland.

På søndag står de over for hinanden som modstandere, når Brian Priske i sin første kamp som cheftræner for FC Midtjylland er på besøg hos SønderjyskE, der har Glen Riddersholm på trænerbænken.

Det var Riddersholm, der i juli 2011 overtalte Brian Priske til at træde ind i trænerfaget. Den senere mestertræner hentede Priske hjem fra norsk fodbold og gjorde ham til ny assistenttræner i FCM.

Otte år og halvanden måned senere er Brian Priske nu cheftræner i FC Midtjylland. Det blev han i mandags, da Kenneth Andersen valgte at opsige sin stilling som cheftræner i klubben.

- Jeg har igennem længere tid kunnet mærke, at den måde, jeg gerne vil være på som træner, leder og menneske, kan jeg ikke være i den her rolle. Sådan er Superligaen ikke. Det er ikke, fordi jeg ikke kan træffe de hårde beslutninger, men hvis jeg skal gøre det hele tiden, kan jeg mærke, at det bliver for slidsomt. Det er ikke den rolle, jeg er bedst i, sagde Kenneth Andersen i forbindelse med sin opsigelse.


- Superligaen er ikke mig

Den succesfulde talentsmed fik kun 10 måneder som cheftræner i Superligaen, og selv om resultaterne var gode med både en pokaltitel og DM-sølvmedaljer, følte han sig aldrig tilpas i rollen.

- Jeg er en type, der gerne vil have alle med. Det er min måde at være træner på, det er min måde at være leder på. Men det kræver noget andet i Superligaen. Og det kan jeg også godt, men jeg kan mærke, at det ikke er mig. At det sled for meget på mig, forklarede Kenneth Andersen.

Brian Priske har respekt for den beslutning, men selv har han det anderledes. Efter et liv i professionel fodbold er den tidligere landsholdsspiller afklaret med gamet - også de hårde sider.


Klar til at gribe chancen

Han har igennem et stykke tid ønsket at prøve sig selv af som cheftræner, når den rette mulighed bød sig.

- Jeg føler mig i den grad klar til opgaven som cheftræner. Jeg har gennem længere tid gået og forberedt mig på denne dag, siger Brian Priske, som igennem otte år har været assistenttræner for Glen Riddersholm, Jess Thorup og Kenneth Andersen i FC Midtjylland og Ståle Solbakken i FC København.

Brian Priske er i første omgang ansat frem til julepausen, hvorefter FCM vil tage stilling til, om den tidligere udlandsprofessionelle topspiller skal fortsætte i jobbet, eller der skal hentes ny inspiration udefra i form af en ny cheftræner.

Det skyldes blandt andet tidspresset. Kenneth Andersen sagde op søndag aften, og natten til mandag indgik FCM aftalen med Priske.

- Fra et klubmæssigt perspektiv er det her den rigtige løsning. Jeg havde været overrasket, hvis klubben bare havde givet mig en treårig kontrakt og sagt »værsgo', nu får du nøglerne, og så kører du bare derudad!«, lyder det fra den nye - i første omgang midlertidige - FCM-træner.


Energi og aggressivitet

Som aktiv spiller samlede Brian Priske erfaring i belgiske KRC Genk og Club Brugge, engelske Portsmouth og norske IK Start, og som træner har han fået inspiration fra nogle af landets dygtigste trænere, pointerer han.

Han satser på at sætte sit eget præg på holdet. Både med sin personlige karisma og med sin faglighed som træner.

- Jeg forventer klart, at holdet igen kommer til at vise noget passion for det her spil. Når spillerne træder ind på banen, skal vi som klub, hold og trænerstab signalere det, som altid skal være kendetegnende for FC Midtjylland: Vores energi, vores passion og vores aggressivitet, siger Brian Priske.

På søndag klokken 16.00 får han sin første kamp som cheftræner, når FCM spiller på udebane mod SønderjyskE og Priskes tidligere læremester, Glen Riddersholm.


Brian Priske

Født 14. maj 1977 i Horsens (42 år)

Ny cheftræner for FC Midtjylland

Spillerkarriere:

Horsens fS, AC Horsens, Aarhus Fremad (1997-99), AaB (1999-03), KRC Genk (2003-05), Portsmouth (2005-06), Club Brügge (2006-08), Vejle Boldklub (2008-11), FC Midtjyland (2010, lejemål), IK Start (2011)

24 A-landskampe for Danmark

Trænerkarriere:

FCM, assistenttræner 2011-16

FC København, assistenttr.2016-17

FCM, assistenttræner 2018-2019

FCM, cheftræner 2019-?

Ordet er ditMere Fodbold