Tip os log ind
FCM-spillerne fejrer Awer Mabils scoring mod SønderjyskE. Søndag gælder det topbraget mod Brøndby.?
Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix

Priske-power og topbrag

FCM's nye cheftræner, Brian Priske, debuterede med en sejr og fremgang i spillet. Søndag skal takterne gentages
30. august 2019, 11.30

FODBOLD FC Midtjyllands nye cheftræner, Brian Priske, fik en perfekt start som boss, da han i sin debut styrede »ulvene« til en 2-0-sejr over SønderjyskE. Efterfølgende kunne cheftræner Priske, FCM-mandskabet, fansene og konstatere, at vicemestrene ikke kun forlod Haderslev med tre point - men også med en sejr på statistikkerne. Således havde FC Midtjylland blandt andre flest afslutninger, flest skud på mål og mest boldbesiddelse i Superliga-matchen mod sønderjyderne.

Det glæder naturligvis Brian Priske, som overordnet set kunne være særdeles godt tilfreds med sin første kamp i spidsen for de forsvarende pokalvindere.

- Det vigtigste for mig var, at vi fik sendt et signal - til spillerne, til staben og selvfølgelig til alle jer, der kigger på derude - at vi vil arbejde stenhårdt, knokle røven ud af bukserne og løbe solen sort for hinanden, sagde han.


Systemskifte

I Haderslev havde den nye cheftræner ændret spilsystemet fra 3-5-2 til en 4-2-3-1-formation med en flad firebackkæde og klassiske kantpositioner. Det betød eksempelvis at to af truppens kreative og tempofyldt kræfter, Gustav Wikheim og Awer Mabil, fik mere plads til at udfordre modstandernes defensiv. Begge var involveret i FCM's 1-0-scoring, som Mabil eksekverede efter fornemt oplæg fra en skarp Wikheim.

- Jeg synes, det er dér, vi kan få det fulde potentiale ud af spillerne. Og ud af holdet, fortalte Brian Priske om formationsforandringen og debuten, som Evander Ferreira sørgede for at færdiggøre med sin bragende scoring fra 25 meter.

På søndag venter et tidligt topbrag på MCH Arena, hvor Brøndby kommer på besøg.

Mens FC Midtjylland indtager andenpladsen i Superligaen - blot to point efter førerholdet FCK - er gæsterne fra den københavnske vestegn nummer tre i tabellen. FCM har hentet 19 point i sæsonens første syv kampe - det er seks point flere end Brøndby, som seneste tabte 0-3 hjemme til AGF.


Ordet er ditMere Sport