Tip os log ind
  • 1/: Anne-Mette Sørensen medbragte en dag grønne vandslanger som dagens udfordring. Det kom der disse juletræer ud af
  • 1/: Alternativ butiksindretning med juletræsreoler er også et produkt af elevernes udfordringer
  • 1/: Paller kan bruges til mange ting og er her tænkt som en ekspeditionsskrank til juleshoppen. Skranken skal desudenl suppleres med en topplade i rød akrylmateriale

ProMidt vil jule med hele Ikast

JULEGAVE | Produktionsskolen producerer årets største julegave
30. oktober 2014, 16.16

SNAKKES OM| Produktionsskolen ProMidt lever et stille og roligt liv på Neptunvej i Ikast, men vil gerne være mere synlig, brænde igennem og være noget folk taler om.

Derfor er skolen nu i fuld gang med at forberede sig på at være på julegaver med hele byen.


Kæmpen

Og det en stor en af slagsen. En gave så stor, at man kan stå på den - fire meter lang. 2,5 meter bred og 50 cm høj og selvføgelig med en stor sløjfe omkring.

Julen har altid fyldt meget på ProMidts skema i december måned, men nok mere i en traditionel form. I år bliver julen i den grad udfordret, takket være et nyt samarbejde med den århusianske kultur- og projektmager Anne-Mette Sørensen fra Kulturkadencen.


Omdrejningspunktet

Den store julegave kommer til at stå i Strøgcentret og vil være omdrejningspunkt for en række aktiviteter i løbet af december måned. Men også det tomme butikslokale - der indtil årsskiftet husede Herning Folkeblad - vil blive inddraget som en juleshop, hvor elevernes nyeste og seneste fortolkninger af julepynt sælges.


Udfordring

- Eleverne har i forløbet selv skulle tænke nyt og er blevet udfordret i både valg af materialer og hvad de kunne bruges til i fremstilling af produkter. Den innovative tankegang - og det at skulle finde på - er en lærerig proces, som også giver eleverne en ny tilgang til tingene, også på den lange bane i forhold til deres eget liv, fortæller Anne-Mette Sørensen, der udover den kreative og kunstneriske tilgang også har en baggrund som socialrådgiver at trække på.


Succes

- Det handler om at give den enkelte en succesoplevelse, som de selv har en stor andel i, siger hun og forklarer, at hendes opgave blandt andet har været at gribe eleverne og deres ideer der, hvor de er.

Det har blandt andet betydet, at der ud over juleprodukterne i juleshoppen også vil være en række aktiviteter, som eksempelvis muligheden for at få lavet specielle julenegle - en aktivtet, som børnene kan glæde sig til i julemåneden.


Vores Ikast

ProMidt har nemlig allieret sig med Vores Ikast, der har taget imod tilbuddene med kyshånd. De har blandt andet lovet at hjælpe med at finansiere den store julegave i Strøgcentret. Det er en slags win-win situation, hvor ProMidt får muligheden for at gøre sig selv synlig med en lang aktiviteter og Vores Ikast får skabt liv i gaden med både en julebutik men også med en lang række akviteter, hvor børnene kan hygge sig mens forældrene ordner juleindkøb.


Ordet er dit