Tip os log ind
  • 1/: Forstander Johhny Svenné Olsen glædede sig over det massive rykind på Promidt fredag eftermiddag foto laila kempel
  • 1/: Muller, mod og opfindsomhed er en del af virkeligheden på metalværkstedet? foto laila kempel
  • 1/: Eleverne på køkkenlinjen sørgede for velsmagende og nybagte lune vafler med velsmagende og hjemmelavet marmelade? foto laila kempel
  • 1/: Keramikhuse glaseres inden de lægges i den udendørs tønde og brændes efter Raku-metoden? foto laila kempel
  • 1/: Milimeters nøjagtig er vigtigt, hvis man drømmer om en fremtid som håndværker? foto laila kempel

Promille-kager og finurligt brugskunst

Ny butik åbnet på produktionsskolen ProMidt
01. december 2016, 06.48

ÅBENT HUS Produktionsskolen på Neptunvej lever for mange Ikast-borgere et stille og usynligt liv.

Men fakta er, at der bag de brune mure på en tidligere tekstilfabrik udspiller sig et spændende kreativt liv.

Her udfordres de unge, der ikke følger den slagne vej gennem uddannelsesjunglen. De bliver klogere på sig selv og de valg de nødvendigvis må tage.

Produktionsskolen hylder det kreative univers og det er man næppe i tvivl om, hvis man under sig at stikke hovedet indenfor på et af de mange værksteder.

I fredags åbnede de sågar en butik, hvor mange af varerne fra værkstedets produktion ny sælges.

Flotte juletræer i metal, sirlige syede julehjerter, flotte plantekasser, smukke dekorationshuse og ikke at forglemme de spiselige specialiteteter som brune kager og vaniljekranse.


Advarsel

I den forbindelse bør man ikke glemme den traditionelle engelske julekage, der har forårsaget en dispensation i køkkenet.

Der skal nemlig alkohol i kagen- og faktisk så meget, at man med et enkelt stykke har indtaget to genstande og derfor ikke umiddelbart bør forvente at kunne køre bil. Selvom julekagen allerede ligger klar på hylderne, så er den slet ikke klar til at spise.

- Den skal nemlig modne helt frem til julefridagene, hvor den så er klar til at blive en del af julehyggen, fortalte en af de butiksansatte Catrine Møller Madsen

Promidts nye butik har fået navnet Proart og fungerer som en almindelig detailbutik, hvor eleverne med interesse for handel skal passe butikken og sælge varerne på hylderne.

Sortimentet spænder vidt og giver et godt billede af de mange forskellige værksteder, der er på Promidt. Fra det jernhårde metalværksted, over det mere bløde træ til systue og kreative hjørner, hvor der arbejdes med stort set alle tænkelige materialer: Ler, læder glas, gummi og papir

Varerne i butikken er de ting, som skolens elever selv producerer på de forskellige værksteder. Og der er rigtig mange flotte og anderledes ting at vælge imellem.

I anledning af åbningen af Proart var der dækket op til fest og åbent hus, så man også kunne få lov til at se ind bag butikken.

. Promidt vil rigtig gerne være en større del af lokalsamfundet og have et tæt samarbejde med de lokale virksomheder.

I kantinen, hvor der også arbejder elever blev der serveret nylavede vafler med hjemmelavede marmeladespecialiteter, fremtryllet af både jordbær og æbler.
Ordet er dit