Tip os log ind

Påskeudstilling med får i centrum

12. april 2019, 13.59

Nr-Snede - Jeg elsker bare at male får! Udsagnet kommer uden den mindste tvivl eller tøven fra maleren Kirsten Boldt fra Brande, som på lørdag d. 13. april har fernisering på sin påskeudstilling på Galleri Bankgaard i Boest ved Nr. Snede.

Det er anden gang, Kirsten Boldt skal afholde separatudstilling i galleriet i Boest; første gang var i 2016, hvor temaet var "Sines digte", men denne gang passer motiverne som hånd i handske til højtiden: Får.

- Der er sådan en ro over får - de er gode til at blive ved med at kigge på os. Vi spejler os i dem, analyserer Kirsten Boldt, der har brugt meget tid på at finde ud af, hvor fascinationen af får egentlig stammer fra.

- Fåret repræsenterer det gode, og i min verden skal alt være kærlighed, uddyber Brande-kunstneren, der blandt meget andet også står bag Urstenen på Torvet i hjembyen.

Hun har gennem årene benyttet skiftende teknikker, og er på den måde nået frem til vidt forskellige resultater, selvom motivet i udgangspunktet har været det samme.


Kærlige flokdyr

- Får er bestemt ikke dumme, pointerer hun.

- De er kærlige ved hinanden, de er flokdyr. De gør som de selv vil - på den måde ligner de katte, og så er der noget uudgrundeligt over dem, uddyber hun.

Selvom får findes i mange forskellige typer og racer, er der mindst en ting, man ikke kan få dem til: At stå stille i længere tid. Derfor arbejder Kirsten Boldt som oftest ud fra fotografier af får, men hun kan også godt finde på at slå sig ned i naturen for at få indfanget stemningen. I naturen kan man også studere fårenes adfærd, hvilket Kirsten Boldt bl.a. har gjort i Norge og på Færøerne, hvor der er flere får end mennesker.

De 23 fårebilleder, man kan se på påskeudstillingen (man tør jo næppe kalde den får-årsudstillingen) rangerer i størrelse fra 20 x 20 cm og opefter og er resultatet af det seneste års produktion. Selvom Kirsten Boldt har malet får i forskellige afskygninger i mange år, er malerierne blevet solgt, hvilket bare er en understregning af dyrets popularitet som model.

Der bliver dog også andet end får at beskue på udstillingen: Et antal malede sten bliver placeret på podier foret med mos, og derudover har Kirsten Boldt lavet nogle skulpturer af drivtømmer indsamlet ved Vesterhavet, så det er ikke kun får, der spiller en stor rolle i hendes værker, det samme gør naturen.


Ordet er ditMere Kultur