Tip os log ind
Marius Jonutis er kendt i det midtjyske, hvor han er tilbage med sine værker.
Foto: Privatfoto

Rendesvous med Marius Jonutis

Den lituaiske kunstner er tilbage
18. august 2019, 07.11

Ikast-Vildbjerg Kunstforeningen Trehøje har i perioden 22.august til 8. september seperatudstilling med den litauiske kunstner Marius Jonutis, der er særdeles kendt i Ikast og nærmeste omegn.

Han er både maler, skulptør og grafiker, men det er som maler og skulptør, han er mest kendt - og det er da også malerier og skulpturer, han udstiller i Vildbjerg.

Marius Jonutis er uddannet på kunstakademiet i Vilnius, Litauen, og har siden da haft en omfattende udstillingskarriere i mange europæiske byer, ligesom han også har haft mange bestillingsarbejder til virksomheder og institutioner - hvilket også tæller udendørs udsmykning.

Han arbejder i såvel træ som på lærred- og begge dele på en ny og overrumplende måde, der bygger på en ældgammel, litauisk tradition. Han er med sin fantasifulde, fabulerende, farverige og naivistiske kunst ofte blevet kaldt Litauens Henry Heerup.

I en del af sine malerier kombinerer han ofte maleri og træskærerarbejde, hvilket der også er eksempler på på denne udstilling.

Udstillingen i Kunstforeningen Trehøje kalder han for »Rendezvous«, idet gensynet med det danske publikum er meget kært for ham.

Der er fernisring på udstillingen torsdag den. 22. august. hvor kunstneren også vil være til stede.


Ordet er ditMere Kultur