Tip os log ind
Selv en billig røgalarm fra det lokale supermarked kan gøre en kæmpe forskel, hvis der opstår brand i sommerhuset.

RøgalarmPatruljen tjekker røgalarmer i Engesvang

De lokale KFUM-spejdere tilbyder at gøre dagens gode gerning
12. november 2016, 09.08

RØGALARM KFUM Spejderene i Engesvang tager den 27. november med Trygfonden rundt i byen for at stemme dørklokker.

De vil sammen med Brand og Redning MidtVest og Brandbevægelsen sikre, at alle har en røgalarm, der virker.

Omkring 360.000 danskere har haft brand i eget hjem inden for de seneste fem år, og alene i 2015 omkom 68 personer som følge af brande i Danmark. Ældre er en meget udsat gruppe ved brand og har sværere end andre ved at skifte batterier og rengøre røgalarmen. Samtidig har de ældre relativt få røgalarmer i forhold til befolkningen generelt. Derfor har Brand & Redning MidtVest, BrandBevægelsen og TrygFonden taget initiativ til at tjekke, at ældre i Engesvang har en røgalarm, der virker - og ellers sørge for at sætte en virksom røgalarm op.

RøgalarmPatruljen, der består af en brandmand og to unge hjælpere fra KFUM-spejderne i Engesvang, går fra dør til dør og tilbyder at tjekke beboernes røgalarmer. Har en beboer ingen røgalarm, sætter patruljen gratis en ny op. Formålet med aktionen er at sætte fokus på, at det ikke er nok at have en røgalarm siddende i loftet - den skal også virke!

Peter Hofman-Bang, overingeniør i BrandBevægelsen håber, at initiativet vil inspirere mange andre til at tjekke, at familiens ældre - og de selv - har en fungerende røgalarm i hjemmet, og tilføjer, at en røgalarm bør rengøres et par gange om året ved at tørre den af med en fugtig klud og støvsuge den på ydersiden.


RøgalarmPatruljen i træningslejr

For at gøre RøgalarmPatruljen klar til at gå i aktion, har KFUM-spejderne fra Engesvang modtaget en indledende træning i brandsikkerhed og røgalarmer af en instruktør fra det lokale beredskab. Træningen fandt sted hos Brand & Redning Herning.

Til træningen har spejderne blandt andet lært, hvordan man tester en røgalarm, hvordan man skifter batteri på den, og hvordan man opsætter en ny røgalarm.


Ordet er dit