Tip os log ind
Anne-Cathrine Riebnitzsky besøger Ikast Bibliotek.
Foto: Les Kaner

Riebnitzsky på biblioteket

11. marts 2019, 09.18

Ikast Anne-Cathrine Riebnitzsky besøger på tirsdag Ikast Bibliotek, hvor hun vil fortælle om sit forfatterskab, der består af blandt andet Forbandede Yngel, Den stjålne vej og den seneste roman Smaragdsliberen, som udkom i 2018.

Hun debuterede i 2010 med biografien Kvindernes krig. Anne-Cathrine Riebnitzsky har modtaget adskillige priser og nomineringer for sit forfatterskab. Hun har blandt andet modtaget BogForums Debutantpris og Boghandlernes Gyldne Laurbær og hun har vundet Politikens romankonkurrence.

Efter sin uddannelse fra Forfatterskolen i 1998 fortsatte Anne-Cathrine Riebnitzsky direkte i hæren. Her uddannede hun sig som sprogofficer, hvorefter hun blandt andet arbejdede på ambassaden i Moskva. I 2007 blev hun udsendt til Afghanistan som soldat og efterfølgende som rådgiver for Udenrigsministeriet.

I sit forfatterskab belyser Anne-Cathrine Riebnitzsky blandt andet sine mange oplevelser i forbindelse med sine udsendelser herunder voldtægt af drenge i Afghanistan, hvad der kan få et menneske til at sprænge sig selv i luften, og om kvinderne har en chance i Afghanistan.


Ordet er ditMere Ikast