Tip os log ind

Road-show i kampen mod hash

Lions Club henter Drub Rebels Road-show til Ikast
25. maj 2016, 06.36

IAKST Lions Ikast har valgt at sætte fokus på udfordringen med hash blandt unge mennesker. Det er et meget aktuelt emne som bekymrer mange, og som har været genstand for megen debat de seneste måneder, blandt forældre, i medierne og i Ikast Brande Kommunes Børne- og undervisningsudvalg.

- Misbrugsområdet er et af de indsatsområder, som fylder meget i Lions aktiviteter. Vi har derfor i Lions valgt at følge op på de seneste måneders debat og den igangværende italesættelse af misbrugsproblemer blandt skoleelever med en forebyggende indsat overfor den udfordring, som fylder rigtig meget i nogle familier, siger Karl Christensen fra Lions Ikast.

Den forbyggende indsats bliver et Road-show. Et aktivt foredrag for alle forældre i kommunen til elever i 7.-10. klasse - med god mulighed for dialog. Arrangementet gennemføres af Drug Rebels, der er en nonprofit frivillig organisation, som igennem otte år har oparbejdet stor erfaring i at få såvel forældre som børn og unge mennesker i dialog omkring misbrugsproblemstillinger.


300 kan deltage i arrangementet

I Road-showet fortæller man om erfaringer fra andre forebyggende tiltag. Man ser og hører unges reaktioner herpå, og man får leveret info og barske facts om stoffer. Der er deltagelse af en ex-misbruger, der fortæller sin historie, og en coach beskriver, hvorledes man motiverer og inspirerer alle til at træffe et bevidst valg - for det er OK at sige fra.

Forældrearrangementet gennemføres tirsdag den 31. maj 2016 kl. 19 - 21 i Samlingssalen på Vestre Skole.

Der er et maksimum på 300 deltagere til arrangementet, og tilmelding kan ske til Center For Rusmiddelbehandling på cfr@ikast-brande.dk, hvor man i øvrigt også kan spørge ind til arrangementet.

Udover forældrearrangementet arrangeres et Road-show for ca. 600 elever i 7. og 8. klasser i de samme skoler med samme temaer og stort set samme indhold, men kommunikeret på en måde, som er tilpasset modtagerne.

Arrangementerne er planlagt i et tæt samarbejde med Ikast Brande kommunes SSP-udvalg og Center For Rusmiddelbehandling, som ligeledes er en kommunal institution.


Finansieret af tulipansalg

Lions Ikast er sponsor for arrangementet og dækker omkostningerne til Drug Rebels og sørger for det praktiske under arrangementerne.

Pengene hertil er indsamlet lokalt i Ikast, blandt andet igennem Lions årlige tulipanaktivitet, hvor overskuddet ved salg af tulipanbuketter bliver brugt til bekæmpelse af misbrug.

Annette Mosegaard, formand for Kommunens Børne og Undervisningsudvalg hilser initiativet velkomment, og påskønner den brede opbakning og samspillet imellem de private, velgørende og kommunale aktører, der er i dette arrangement.

- Problemstillingen har stor politisk opmærksomhed, og der er sat en række andre kommunale initiativer i gang omkring emnet, fortæller Annette Mosegaard.


Ordet er dit