Tip os log ind
 • 1/: Dorte Gerlach og HUSH.
  Foto: Presse
 • 1/: Signe Svendsen
  Foto: Presse
 • 1/: Wiking Strings er på banen igen.
  Foto: Steen Hebsgaard
 • 1/: Tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen holder foredrag. ?
  Foto: Presse
 • 1/: Creedence Tribute vender tilbage til Bakkehuset.
  Foto: Presse

Rock, mord, øl og gamle vikinger

26. maj 2018, 19.45

IKAST Der er både mord, øl, rock og opera med i det program, Bakkehuset har sendt på gaden for efterårssæsonen.

- Vi synes, vi har ramt et bredt felt af kulturtilbud til kommunens borgere, siger formand Steen Hebsgaard.

- Det bliver et spændende efterår - på flere måder. Bente Busk går på pension som leder i august - men det er hendes hånd, der er lagt på efterårets program. Til gengæld bliver det den nye leder, Bjarne Raabjerg, og en kommende nyansat koordinator, der skal eksekvere aktiviteterne. Men det kan der kun komme noget godt ud af.

Bakkehuset er meget snert på sin 25. års jubilæumsprogram og har efterhånden en del erfaring i at booke optrædende og skabe gode koncertoplevelser.


Mange frivillige

- Det ved vi, at vi kan. Ikke mindst ved hjælp af de mange frivillige, som yder et uvurderligt bidrag til kulturlivet. Vi kan altid garanteret god kvalitet og god afvikling af koncerter. Det, vi ikke kan forudse, er publikums reaktion. Det er meget afhængig af, hvad der er oppe i tiden, hvad der sker andre steder - og hvor meget folk vil bruge på kulturoplevelser, siger Steen Hebsgaard.


Signe Svendsen

Den første aktivitet er 19. september - som endda er et gratis arrangement, hvor Black Box Dance Company laver forestilling og workshop. Hvem tør mon møde op til det?

I slutningen af september har man to store navne på. Det ene er »Den Røde Tråd«, som laver velspillende Shubidua-kopier og før har gæstet huset med stor succes. Det andet er et gensyn med en populær sanger og sangskriver, Signe Svendsen, der har sit eget band med.

Bakkehuset er også med i Kulturnatten 28. september - foreløbig skal det være en overraskelse, hvad der sker i huset.


Masser af frokostjazz

Hele efterårssæsonen byder i øvrigt på de populære frokostjazz-arrangementer, som kan opleves den første lørdag i september til og med december, og her kan opleve bands som Kansas City Stompers, Creole Jazz, Finn Burich New Orleans Jazzband og Arosia.

I oktober er der hele fire tilbud til de musikglade. Musicalsangeren, Mona Britt Nykjær, der tidligere har vundet Unge Sangere og blandt andet har turneret med Jan Schou, har samlet en professionel trio og sætter en aften i Bakkehuset turbo på den populære musicalgenre.

Creedence Tribute-bandet vender forhåbentlig sejrrigt tilbage. De gav et brag af en koncert i huset sidste år.


Dorte Gerlach og Hush

Hush med sangerinden Dorte Gerlach i front, er garanti for en publikumssucces. Ikke mindst siden Dorte medvirkede i tv-programmet Toppen af Poppen står hun stærkt på spillestedersens repertoire.

I en helt anden genre slår huset på den kontante rock med en aften med bandet DAD Jam.

I november får koncertstedet besøg af ny gruppe, Sonja Hald, der modsvarende navnet består af midtjyske mandlige musikere, som leverer en blanding af pop, rock og folk.

Samme måned kommer lokale Wiking Strings på gaden igen. Sidst i Bakkehuset måtte man lave to - udsolgte - koncerter for at imødekomme efterspørgslen.


Mord på dagsordenen

Det er også i november, at der er mord på dagsordenen. Bakkehuset har hyret den tidligere drabschef i Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen, til at fortælle om emnet »I forbrydelsens Verden«.

Øl Mad & Musik med La Porta Band og ølsmagning i glassene er en tradition i Bakkehuset, som vender tilbage år efter år.

Midt i måneden kan man opleve Sebastians musikalske datter, Sara Grabow optræde med en gruppe, der sætter fokus på den danske sangskat.

Og få dage efter er der danske sange, opera og operette på programmet, når Dorthe Vestergaard-Poulsen sammen med Jens Krogsgaard giver koncert - og opfordrer til at synge med.


Ordet er ditMere Kultur