Tip os log ind
  • 1/: Foran rådhuset, som Socialdemokratiet har store planer med, er det fra venstre Jens Erik Lorentzen, Frank Heidemann, Eddie Sørensen, Kirsten Hoffmann og Tage Olsen.
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Socialdemokratiet vil blandt andet skabe mere liv i strøgcentret ved at placere et bibliotek på det nuværende rådhus.
    Foto: Flemming Hansen

S: Bøgerne skal ind på rådhuset

16. januar 2019, 08.14

Ikast Socialdemokratiet har visioner for Ikast-Brande Kommune.

Disse visioner gik partiets kandidater til valg på, men som formanden for kredsbestyrelsen, Tage Olsen, pointerer, så er det sjældent, at man hører mere til disse planer og skåltaler, når valget er slut.

Det er en af grundene til, at partiet nu trækker sine visioner frem.

Visionerne fokuserer på Ikast og handler om tre steder i midtbyen nemlig rådhuset, Vestre Skole og stationen.

Partiet vil omdanne rådhuset til et borger- og kulturhus, hvor der er bibliotek, frivilligcenter, aktivitetscenter samt borgerservice og byrådssal. Ud skal administrationen, og den skal i stedet flyttes over på Vestre Skole, som det er planen at gøre til en administrationsbygning for hele Ikast-Brande Kommune.

Skolen står nu tom, men visionen er også at flytte administrationen fra Brande og Nørre Snede ind på skolen. Borgerservice skal forblive i begge nævnte byer. Derudover skal den tidligere skole huse Familiehuset og andre kommunale funktioner, og så er det planen at lave et boligområde på sportspladsen.

Endelig er planen, at stationen bruges til socialøkonomiske formål, og den kunne huse en café med mere.


Skal sikre handlen

Visionen vil ifølge partiet være med til at skabe mere liv i området, der går fra stationen gennem Ikast Strøgcenter til rådhuset og videre til Vestre Skole.

- Vi vil lave kulturhus med bibliotek lige her, og det skal være med til at sikre handlen i Strøgcenteret, siger byrådsmedlem Frank Heidemann (S) om planerne for rådhuset.

Planen er ikke kun at skabe mere liv i strøgcentret, men også at effektivisere.

Det sker blandt andet ved at samle administrationen fra Brande og Nørre Snede i Ikast. Der arbejder cirka 125 personer i administrationen i både Brande og Nørre Snede.

Byrådsmedlem Kirsten Hoffmann (S), der er med i Nørre Snede partiforening, ved godt, at de planer nok ikke bliver modtaget med kyshånd i Nørre Snede.

- For dem i området betyder det meget, men derfor skal vi ikke bare fastholde det gamle. Det her er en bæredygtig vision, som handler om at få kommunen ind i fremtiden, og partiet i Nørre Snede bakker fuldstændig op om det her, men jeg er da forberedt på, at det vil blive diskuteret, siger hun.

- Det handler om effektivisering for at sige det lidt barsk, siger Frank Heidemann.

- Men det handler også om mod. Vi tør at sige, at det her vil vi, siger han.

Hvad siger de andre partier til jeres planer?

- Vi har ikke spurgt dem, men hvis de ikke vil, hvad vil de så? siger Frank Heidemann.


En proces

Partiet er åbent for input til dets visioner, men det ligger fast, at der skal ske et eller andet.

- Nu skal vi prøve at komme videre, siger Tage Olsen, formand for kredsbestyrelsen.

- Ikast skal være et sted, hvor folk tager hen, siger Kirsten Hoffmann.


Økonomien i visionen

Det siger Socialdemokratiet Ikast-Brande om økonomien i sine visioner:

Det positive er, at der ikke skal bygges nyt, og der frigøres kommunale bygninger og kommunal jord, som kan sælges.

Vestre Skole er renoveret for flere millioner, og den næsten tomme skole vil med partiets forslag blive brugt til noget.

Sammenlægningen af administrationen vil give besparelser.

Partiet vil dog fastholde »et stort anlægsbudget de kommende år«, men anlægspengene betragter partiet som »en investering i at skabe gode rammer for vore borgere uanset, hvor de bor.«

Ordet er ditMere Ikast-Brande Kommune