Tip os log ind
Tage Olsen

S ønsker opgør med ghettoer

Socialdemo-kraterne i Ikast - Brande kredsen vil ikke acceptere tyveri fra lejerne
09. juni 2018, 09.27

Læserbrev Vores fællesskab har et problem som kræver handling.

Problemet er ghettoerne i Danmark, hvor der nogle steder findes parallelsamfund, hvor der hersker andre værdier og normer end de danske.

Det kan og skal vi som samfund ikke acceptere og derfor er det positivt, at det ser ud til, at der findes politisk vilje til at gøre noget ved problemet, de nøjagtige værktøjer der skal bruges kan og skal diskuteres, men de problemer vi gennem årtier har været vidne til kræver handling.

Når vores samfund har et problem må vi løfte i flok, ikke som regeringen foreslår stjæle pengene hos lejerne og i de almennyttige boliger (Landsbyggefonden)

Lejerne rundt om i det ganske land har i årene betalt ind til Landsbyggefonden med henblik på, at man over tid kunne finansiere de løbende og nødvendige renoveringer af de mange lejerboliger rundt om i landet.

Der er i forvejen kø til pengene og der er behov for renovering i den almene boligmasse, den kø vil Lars Lykke nu springe over, så det bliver lejerne der skal betale for finansieringen af ghettoplanen.

Lejerne skal altså selv betale for, at de får færre boliger og med al sandsynlighed vil huslejen også stige på de almene boliger rundt om i landet.

Det vil vi i socialdemokratiet ikke være med til og derfor er vores holdning, at samfundsproblemer skal løses af fællesskabet, og ikke som Lars Lykke foreslår betales af lejerne.

Vi mener at opgøret med parallelsamfund er et fælles ansvar, og det er regningen også - det er det eneste solidariske at gøre.


Ordet er dit