Tip os log ind
Søby Brunkulslejre har igen en række nyheder og selvfølgellig rundvisninger i juli måned.
Foto: Henrik Ole Jensen

Søby udstiller lastbiler

Evald Eybyes samling af modeller over lastbiler, gravemaskiner og togvogne står klar i smedjen
10. juni 2019, 09.03

Søby Søby Brunkulslejre er klar til endnu en sommersæson.

En af årets nyheder er en imponerende samling af modeller af lastbiler, gravemaskiner og togvogne, som Evald Eyby udstiller i smedjen.

Det fantastiske er, at hver enkelt lastbil og gravemaskine er en nøjagtig kopi af den ægte - med firmanavn og farver og kan ses frem til den 20. oktober.

Ellers byer turistsæsonen på en række arrangementer.

Allerede onsdag den 12. juni er Søby Brunkulslejre en del af Herning Kommunes kulturfest.

Spillestedet Fermaten arrangerer koncert på Festpladsen med Laura Mo og band.

Om Laura Mo hedder det, at hun på "forunderlig vis altid lykkes at nå utroligt tæt på sit publikum. Hun formår, under hele sin koncert, at holde publikum i et kærligt jerngreb. Sangene er på dansk og imellem numrene, er der altid plads til historier og spontane indfald.


Kom til Vennetræf

Lørdag 15. juni arrangerer museet det traditionelle Vennetræf, hvor alle med lyst til en hyggelig eftermiddag kan deltage. Dagen starter i Mindelunden, og gravemaskinen startes umiddelbart efter. På Festpladsen indtager "Kun For Sjov" scenen med de traditionelle fællessange.


Vores egen øl

Sammen med Ikast Mikrobryg vil museet lancere deres egen øl og repræsentantskabet har udskrevet en konkurrence om navnene. Den mørke øl får navnet "Kulbissen" og den lyse øl "Brunkulsøl" - begge forslag fra Kurt Dahl. Men Børge "Bøvs" Madsen får en af de to præmier, da han var tæt på med "(Brun)kulsvand".


Voldsgaard

Arbejdet med at restaurere Voldsgaard skrider planmæssigt fremad med både gode råd fra Hjerl Hede og økonomisk bistand fra Hedeselskabet.

Fredag 12. og 26. juli er der mulighed for at tage med på den populære rundvisning og bustur gennem brunkulslejer og Harrild Hede - men kræver en tilmelding.

Lørdag 13. og 27. juli er der rundvisning uden tilmelding.

I august er der harmonikamusik på scenen ligesom der er planer om aktiviteteter i efteårsferien og julestue i december.


Nyt på museet

Der er også i år en række små og store nyheder rundt på museet. Mest iøjnefaldende er to store tipvogne skænket af Serup Olesen, Brande, og en legeplads, som er vældig populær hos børnene.

Bemærk også den nye inddækning ved alle huse samt alle skilte, som nu også er på tysk og engelsk.


Ordet er ditMere Fritid