Tip os log ind
 • 1/: Engesvang Seniororkester
 • 1/: Der er styr både takter og toner.
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Engesvang Seniororkester giver jubilæumskoncert den 2. oktober i Engesvang.
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Engesvang Seniororkester kan i år fejre 10 års jubilæum.
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Engesvang Seniororkester

Seniororkester fejrer jubilæum

Engesvang Seniororkester fejrer sine første ti år med koncert
26. september 2019, 13.59

ENGESVANG De truttede og blæste og skabte den skønneste musik, der som antydet i invitationen , ikke gjorde det svært at finde dem i de lidt aparte omgivelser i en sportsshal.

Ingen var i tvivl om, hvor musikken kom fra og hverken lukkede døre eller termovinduer kunne forhindre, at lyden sivede ud gennem sprækkerne.

Onsdag eftermiddag er det nemlig ikke kampråb og kamptaktik, der »larmer« i klublokalet ved Engesvang Hallen.

Sølvpokalerne i trofæskabet forsøger formentlig at dyste om skinne-mesterskabet, når 15 seniorer med grånende hårtoppe finder deres velpolerede blæserinstrumenter frem til den ugentlige øveeftermiddag.

Trompeter, horn, saxofoner og klarinetter pakkes ud af kufferterne, mens orkesterleder Torben Sørensen får sat strøm til el-klaveret, og et par andre sætter ledning i bas- og guitar. Svend Odgaard får pumpet lidt luft i den bordeauxrøde harmonika, og alle er således klar til at kaste sig over nodearkene, der behændigt at stillet frem på stativerne.

Et nyt medlem har dog ikke hele repertoiret i sin mappe, hvilket får Mogens Andreasen til at hoppe op som trold af en æske og dykke ned i metalkuffert nummer to, hvor halvdelen af orkestrets noder ligger sirligt pakket i kuverter, (den anden halvdel ligger formentlig i kuffert et)

Engesvang Seniororkester 09 er det officielle navn på fællesskabet, der de sidste ti år har nydt hinandens musikalske selskab.

En gang om ugen fra september til maj mødes musikerne. Der er ikke mange krav, udover at man ikke skal forvente at komme for at lære at spille. Og så er det en stor fordel at være PHD'er - altså »Pensionist-Hele-Dagen« .

Udover den ugentlige øveaften, så tager orkestret også gerne ud og optræder - typisk på plejehjem og steder, hvor de ældre generationer mødes.

- Vi kan lidt af hvert, siger orkesterleder Torben Sørensen.

- Vi spiller gamle danske revysange, tyrolermusik, svenske folkesange, swing, og også lidt jazz. Når vi tager ud så er det ofte med et program, hvor der også er fællessang med på programmet.

Ideen til orkestret er opstået hos Torben Sørensen, der stoppede som musiklærer på Engesvang Skole i 2009, og havde behov for at dyrke sin musik andre steder. Derfor opstod Engesvang Seniororkester, der havde sin debut 9/9-09 og altså nu har rundet sine første ti år.

- Jeg vidste dengang ikke, om der var nogle, der ville være med. Eller om der var et behov. Men det var der, siger Torben Sørensen.

Engesvang Seniororkester 09 dyrker glæden ved musikken, og så plejer de klangen og den fælles lyd, de i fællesskab kan frembringe. Et enkelt af orkestrets medlemmer Niels Blauenfeldt, lægger indimellem klarinetten fra sig og synger når der skal »tittes til hinanden« og »jeg bliver så glad når solen skinner«.

Orkestret har travlt og lader sig kun booke til koncerter en gang om måneden - for som de siger: vi skal jo også have tid til at øve os.

Første ledige tidspunkt er i februar 2020, hvor efteråret også allerede er ved at være booket ind.

- Vi kører ikke til den ande ende af landet. Vi vil ikke have mere kørsel end spilletid, så derfor begrænser vi os til en omkreds af en time fra det midtjyske, siger Niels Blauenfeldt, der også er formand for orkestret, der fungerer som en forening under folkeoplysningen.

Medlemmerne er mellem 67 og 83 år gamle.

Jubilæumskoncerten spilles i Kulturhuset: Den gamle Biograf i Engesvang 2. oktober om aftenen.

Ordet er ditMere Kultur