Tip os log ind
  • 1/: Shrek er mere end en tredimensionel tegneseriefigur - Han både prutter og bøvser temmelig højlydt, så blomsterne visner og støvskyer opstår foto mch
  • 1/: Der er eventyr for hver en krone, når Shrek ruller over scenen i MCHfoto mch
  • 1/: Pinocco's næste er lang - men den kan faktisk godt blive længere, når han begiver sig ud i at lyvefoto mch
  • 1/: Flotte kostumer og flot scenografi er igen en stor oplevelse ved årets musicalopsætning i MCHfoto mch

Shreklig men rigtig eventyrlig

Prutter- bøvser og et overflødigheds-horn af giftigheder - er ingredienserne i årets Herning musical
07. oktober 2016, 10.56

GRØN Meget praktisk til lige denne forestilling er stolesæderne i Herning Kongrescenter skrigende grønne, (som de altid har været) men danner i denne omgang en ganske god kulisse til den shreklige grønne oplevelse, der starter lige så snart første tone er slået an i orkestergraven.

Historien om den uopdragede - og ved første øjekast - utiltalende trold, der råber, bøvser og prutter på den mest utiltalende facon er, hos børn og barnlige sjæle, en helt.

Med sin grønne fremtoning og antenne-ører, der stritter vandret ud fra hovedet - er han arketypen på en, der er så grim, at man kun kan holde af ham.

Han får ustraffet lov til at bøvse og prutte højlydt - for som han siger: Hellere lidt larm end en sprængt tarm...

Shrek som musical - har knap ti år på bagen, og for langt de fleste uden musikalske ørehænger, som man sidder og venter på skal tone frem på de skrå brædder.


Fyldt med eventur

Til gengæld er historien fyldt med eventyr - både dem du kender og dem du endnu har til gode.

Pinoccio - med sin voksende næse, Den grimme ælling, feer, hekse, tre grise, der trues af en pustende ulv - i dametøj, feer, alfer og såmænd også Birgitte-Birgitte Bergøje med sit dårlige øje, alle toner de frem i et fantastisk opbud af imponerende kostumer og kommentarer.

Der er en fest på scenen og familiens yngste vil falde i svime over den flotte scenografi og helt sikkert på halen, når Shrek folder sig ud som det store pruttemonster. De voksne kan derimod glæde sig over den skattekiste af sarkastiske kommentarer, der falder i replikkerne, hvor både Brødrene Olsen, Birthe Kjær og sågar vores udskældte flygtninge- og integrationsministesr Inger Støjberg må stå for skud.

Det er giftigt - men sjovt.


Ironi og humor

Skuespillerne er instrueret med præcision og karikerer til den yderste kant en ironi, der ligger og bobler om kap med Shreks liv i sumpen, og den maveklukken, der konstant høres blandt publikum.

Det er underholdning for hver en krone.

Jesper Sindberg »trunter« omkring i sit troldekostume og har styr på sine Shrekbevægelser, der er imponerende autentiske. Henrik Gantzel er »Hov«-modig og som skabt til rollen som Æslet. Voksen-Fiona, Anne-Sophie Jansfort synger så smukt, at fuglene eksploderer, og man kan kun falde på knæ over Kim Brandts præstation som Grev Farquaad og »frygte«, hvad dragestemmen Sara Krone byder på næste gang hun spyr ild.


Grøn af misundelse

Derudover så sprudler ensemblet af livsglæde - øjnene glimtrer, smilene er ægte og sangen smittende.

Der er kun et at sige - Det er så Shreklig...at man kun kan blive grøn af misundelse.

Shrek spiller dagligt helt frem til den 26. oktober, så der er fortsat mulighed for at tage en tur med den grønne trold på eventyr


Ordet er dit