Tip os log ind
Dina Raabjerg

Sidste uges efterlysning gav pote

05. maj 2019, 10.07

Debat Med et karatespark til Regeringen efterlyste Anne Paulin (S) i sidste uges debat her i avisen en ambitiøs grøn politik for Danmark. Dette fordi udledningen af CO2 sidste år steg (minimalt) efter års fald.

Et mere malplaceret karatespark skal man imidlertid lede længe efter. For som de fleste nok ved, blev der sidste år indgået et energiforlig, der indebærer seriøse investeringer i grønne energikilder.

3 nye havvindmølleparker skal dække mere end alle danske husstandes strømforbrug. Derudover er der fx udbygning af grønne gasser, grønne løsninger i varmesektoren og udbud af solceller og landvind.

Så når Anne fortæller, at hun og hendes parti går til valg på flere havmølleparker, så bliver det verdens nemmeste løfte at indfri, for det er allerede besluttet og igangsat.

Allerede i dag har vi perioder med overskud af grøn energi fra vores havvindmøller. Det bliver formentlig større med de nye parker. Hvis vi virkelig vil gøre noget godt for CO2 udslippet bør vi i stedet for kæmpe for, at vi kan eksportere den energi Tyskland, hvilket vi ikke kan i dag.

Derfor har jeg, sammen med vestjyske kandidater fra andre partier lavet et manifest, hvor vi forpligter hinanden på arbejde at EU's energi-marked skal udbygges. Hvis vi skal lykkes med en grønne omstilling, så skal vi arbejde sammen på tværs af partier i stedet for at hænge hinanden ud på et tvivlsomt grundlag.


Ordet er ditMere Debat