Tip os log ind
  • 1/: Den samlede vurdering af de 11 parameter i DI's undersøgelse om erhvervsvenlighed. Her resultatet fra Ikast-Brande Kommune. Ilustration: DI
  • 1/: Den samlede vurdering af de 11 parameter i DI's undersøgelse om erhvervsvenlighed. Her resultatet fra Silkeborg Kommune. Ilustration: DI
  • 1/: Steen Vindum, borgmester Silkeborg Kommune Foto; Martin Ballund

Silkeborg lykønsker Ikast-Brande

20. september 2017, 18.59

TILLYKKE Herning og Ikast-Brande følges pænt ad som et sæt tvillinger med samme arvemasse. Anderledes ser det ud, hvis man kigger mod øst, hvor Silkeborg har langt sværere ved at bevæge sig op i toppen af Dansk Industris undersøgelse.

Borgmester Steen Vindum deler ellers samme partifarve som sine kolleger i Ikast-Brande og Herning men ender altså helt nede i midten af undersøgelsen som nr. 51 blandt de 96 deltagende kommuner.

- Jeg vil gerne sige tillykke til Ikast-Brande med førstepladsen, det er rigtig godt gået. Samtidig glæder jeg mig over, at Silkeborg i år igen er gået frem i DI's undersøgelse.

Mange kommuner ligger meget tæt på hinanden i DI's undersøgelse, og derfor kan en kommune godt få en midterplacering, selv om det erhvervsmæssigt går rigtig godt i kommunen, siger Steen Vindum og fortæller, at Silkeborg forventer et rekordår med hensyn til salg af erhvervsjord.

- Vi forventer et sandt byggeboom på både erhverv og boliger, pointerer Silkeborg-borgmesteren, der også konkluderer, at erhvervsklimaet i Silkeborg er godt med flere spændende byggeprojekter med både lokale og nationale investorer.

Der er også flere markante boligprojekter på vej. Både fra lokale investorer og fra nationale spillere som A.P. Pension og Aberdeen Asset Management, der bygger henholdsvis en helt ny bydel Søtorvet i Silkeborg midtby og et af Danmarks største højhuse på 70 meter på Papirfabrikken.

Steen Vindum henviser også til Dansk Byggeris undersøgelse af erhvervsvenlighed, hvor Silkeborg Kommune placerede sig som nummer seks.

Kommunens massive investeringer i infrastruktur på omkring 70-80 millioner kroner giver i DI's undersøgelse Silkeborg en fremgang fra plads nr. 39 til 23.

- Vi har senest spurgt 370 virksomheder, der har haft en konkret sag, som er blevet behandlet, om deres tilfredshed. Langt de fleste er tilfredse eller meget tilfredse med sagsbehandlingen. Det er virksomheder, der har søgt byggetilladelse, en landzonetilladelse, en miljøgodkendelse eller har haft Silkeborg Kommune på tilsyn i virksomheden, fortæller Silkeborg-borgmesteren.

I DI's undersøgelse står det dog i skærende kontrast til, at kommunen i 2016 havde en placering som nr. 21 mens de i 2017 er gået fyrre pladser tilbage til plads 61 når det handler om netop kommunal sagsbehandling.

En disciplin som Ikast-Brande iøvrigt i både 2016 og 2017 mestrer til den absolutte topplacering som den bedste kommune i undersøgelsen.Ordet er dit