Tip os log ind
Karina Maria Søndergaard ser frem til torsdag eftermiddag. Her får hun nemlig besøg af sin nye pelsede hjerteveninde Sille, der vises rundt på Marienlund eller får en tur i haven. Og så forkæles den godt og grundig med godbidder i lejligheden, hvor den også er mere end velkommen i sofaen.
Foto: Laila Kempel

Sille og Karina er blevet besøgsvenner

Den firbenede Labradoodle fra Bording besøger hver torsdag sin nye veninde Karina Maria Søndergaard i Ikast
23. juni 2019, 08.01

Bording/Ikast Sille har fire ben og Karina bare det halve. Sille har krøllet pels, mens Karina har glat hud. Alligevel er de to blevet bedste venner og mødes en gang om ugen, når Sille og hendes ejer Birgit Worm besøger Marienlund i Ikast, hvor Karina Maria Søndergaard bor i sin egen lille lejlighed.

De tre blev venner ved lidt af en tilfældighed.

Birgit Worm, der bor i Bording, er en nysgerrig sjæl, der lod sig »lokke« indenfor på Marienlund i forbindelse med et bagagerumsmarked på institutionen, der netop gerne vil have en større åbenhed ud mod et lokal samfund, de er en del af.

- Karina kom dejlig og storsmilende kørende i sin kørestol, da jeg kiggede forbi. Jeg var solgt med det samme. Karina var ligefrem og imødekommende og var meget interesseret i at tale med mig. Jeg spurgte ind til den røde kaffekande, hun havde købt på markedet og fik fortalt om min hund, som hun til gengæld var voldsom interesseret i, fortæller Birgit Worm.

Deres første samtale var ikke mange minutter gammel, før Karina stillede det direkte spørgsmål:

- Vil du ikke være min besøgsven, sagde hun ganske bramfrit og havde blikket direkte rettet mod Sille.

Birgit var ikke i tvivl.

- Selvfølgelig ville jeg det. Så nu mødes vi hver eneste torsdag forudsat, at der ikke kommer andet i vejen. Vi går en tur rundt på gangene eller en tur rundt udenfor, hvis det er godt vejr, siger Birgit Worm

Til Valentinsdag havde Karina været på indkøb for at finde en gave til sin nye hjerteveninde.

- Jeg havde købt godbidder, fortæller hun og finder posen frem bag sofahynden. Og lyden fra den raslende pose får straks Sille til at spidse øre og hoppe op i sofaen til Karina, der i den grad nyder at have besøg af sin pelsede ven.

- Man bliver belønnet for det, man giver, siger Birgit Worm, der bliver varm om hjertet ved synet af, hvad hendes ugentlige og forholdvis korte besøg gør for Karina Worm.


Gerne flere frivillige

Lederen på Marienlund, Hanne Munk, er glad for venskabet og så gerne at flere bød sig til.

- Jeg har sådan stor respekt for det arbejde, frivillige byder ind med. Og vi vil så gerne have at endnu flere finder ud af, at vi gerne vil have mange flere til at komme og besøge os. Det vil være så dejligt, om der bare kom nogen forbi. Måske er man god til at synge, god til at tegne, noget helt andet, eller har måske bare lyst til at komme forbi og sige hej. Det ville være dejligt om flere kunne få en oplevelse, som det fællesskab Sille og Karina har fået, siger Hanne Munk.

- Der er nogen, der helst ikke vil forpligte sig til for meget - men det er jo helt op til den enkelte, hvor meget man kan byde ind med. Og man behøver jo ikke have dårlig samvittighed, hvis man ikke kan hver uge. Det handler om frivillighed - og det har jeg stor respekt for, siger Hanne Munk.


Ordet er ditMere Fritid