Tip os log ind
 • 1/: Årets bedste holdfoto umiddelbart efter, at pokal og guldmedaljer var overrakt til Ikast-spillerne. foto Privat
 • 1/: På billedet ses de tre spillere, der var med til at sikre sig adgangen til Forbundsmesterskaberne, hvor de gik hele vejen.
  Foto: privat
 • 1/: Skjold-Ikast-«banner«, med pokal og 'guld-champagne', der lynhurtigt blev købt ind
  Foto: Privat
 • 1/: De til dagligt faste A-holdsspillere efter en smal men ikke mindst vigtig 1-0-sejr over Kolding, hvilket var A-rækkens åbningskamp. ?
  Foto: privat
 • 1/: Seks af de i alt syv Ikast-spillere lige efter Ikast's første og eneste pointtab ved mesterskabet
  Foto: privat
 • 1/: Nerver sad udenpå tøjet i den sidste kamp, der skulle afgøre, hvem, der fik guldmedaljerne med hjem
  Foto: Privat

Skjold vandt mesterskab trods massiv afbud

Hockeyspillerne fra Ikast overraskede og scorede guld
10. maj 2018, 10.26

HANDICAP-Hockey Hockeyspillerne fra handicapklubben Skjold var særdeles udfordret, da de drog afsted til forbundsmesterskaberne på Sjælland.

Trods titlen som regionsmestre, så var der indløbet tre afbud fra holdets absolutte profiler så håbet om igen at komme øverst på sejrskamlen ved forbundsmesterskabet var lille - men så absolut til stede.

Der måttes i allersidste øjeblik hentes to spillere fra C-rækken op, for overhovedet at kunne stille op. Laura Christensen og Kaia Udengaard fra klubbens eget C-hold, fik umenneskeligt kort varsel til at få pakket og var til så stor hjælp for A-holdet, der udtrykker evigt taknemmelighed over pigernes indsats.

Alle var enige i, at det mest af alt handlede om at få en super hyggelig tur, og hvad angik præstationerne på selve banen kunne holdet vitterligt ikke andet end at overraske med den ret så svækkede trup.

Og det gjorde de så

1. kamp: Kolding 0-1 Ikast (målscorer; Frederik Sandgaard Larsen)

2. kamp Vejle 0-1 Ikast (målscorer; Niels Andersen)

3. kamp Horsens 1-2 Ikast (målscorer; 2 x Morten Emil Larsen)

4 og sidste kamp; Lavuk 1-1 Ikast (målscorer; Frederik Sandgaard Larsen)


Spænding

Og straks som man troede spændingen ikke kunne stige mere og blive mere intens, betød pointtabet til Københavnske Lavuk i sidste kamp, at Aalestrup (der sammen med Skjold, udgjorde Region 1's repræstentanter i A-rækken) der ligeledes og lige så overraskende, havde maksimum point efter de første tre kampe, at Aalestrup på baggrund af ét enkelt måls bedre difference i målscoren, kunne snuppe guldet lige for næsen af Ikast-spillerne i deres 4. og sidste kamp.

De skulle blot spille uafgjort mod altid stærke Vejle i A-gruppens sidste kamp, der blev fløjtet i gang kort efter Skjolds sidste kamp.

Nerverne sad udenpå trøjen for de i alt ni spillere og trænere fra Skjold Ikast, der fra sidelinjen skulle følge, hvordan andre kunne afgøre Ikast's skæbne-(og forhåbentligvis) sende guldet til Ikast for første gang nogensinde i klubbens historie.


Gik på P-pladsen

Derfor valgte de fleste at fortrække til P-pladsen for at slå koldt vand i blodet, men lader sig lokke ind i hallen i løbet af første halvleg. Blot få sekunder i de absolut døende sekunder af 1. halvleg scorede Vejle endnu engang og gjorde det til 3-0, hvilket altså også var stillingen ved slutfløjt.

Et resultat, der betød guld til Skjold, der med et afbudsramt reservehold, præsterede det uvirkelige og skrev sig ind i klubbens historie, ved for første gang at vinde forbundsmesterskaberne/landsmesterskaberne.

Med guld om halsen, en ordentlig pokal i armene og en placering øverst i tabellen/rækken af samtlige af landets A-hold, er det stadig svært for deltagerne, at de rent faktisk bragte sig selv helt tops.

- Vi har nærmest følt os svævende på skyerne, og kan endeligt slå fast, at fløjtende ligemeget, hvor håbløst det hele end kan se ud lige op til sæsonens allervigtigste kampe og turnering, så handler det absolut om, at hver enkelt spiller på holdet, lever op til sit bedste, og giver ALT, hvad kroppen overhovedet kan udholde for det næste laaaaange stykke tid. Der går jo som minimum et helt år før chancen overhovedet byder sig igen, skriver Frederik Sandgaard Larsen.

Deltagere: Morten Emil Larsen, Jan Fogh Larsen, Dennis Poulsen, Niels Andersen, Laura Christensen

Kaia Udengaard, Frederik Sandgaard Larsen

Træner; Jim »Hugi« Christensen - Holdleder; Anders Leif Stoubech Andersen
Ordet er ditMere Sport