Tip os log ind
 • 1/: Truthornet blev opgivet. På den gode måde. Der var for meget god »larm« og snak ved standene
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Her er det Ikast Kirke, der er i dialog med skolelivet
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Erhvervslivet speeddater med erhvervslivet om samarbejdet mellem skoler og ehvervslivet
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Axel Hammer Larsen fra IP Anlæg i snak med skolefolk
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/:

Skoler og erhvervsliv på date

Samarbejdsflader mellem skoler og erhvervsliv blev drøftet
06. april 2017, 11.00

IKAST-BRANDE Dating er normalt noget med romantik og en god middag.

I Ikast-Brande har man gennem et par år arbejdet med Speeddating - som er noget ganske andet.

Forleden gennemførte man den tredje udgave af speeddating, hvor repræsentanter for skolernes entreprenørskabsarbejde mødtes til stående dating med en række virksomheder.

Det fandt sted i Hyldgårdsskolens hal - med god tilslutning fra begge parter.

- I Ikast-Brande Kommune ønsker vi at kommunens unge mennesker udvikler entreprenante kompetencer, der giver dem mod og handlekraft til at blive fremtidens kompetente medarbejdere, ledere, iværksættere og borgere, siger skolekonsulent Lisbeth Tarp Mouritzen.


Et samarbejdsforum

Speeddating er derfor blevet et samarbejdsforum mellem erhvervsfolk, politikere og skolefolk i Ikast-Brande Kommune, der således støtter op om det entreprenante arbejde på ungdomsuddannelser og i grundskoler.

Ideen er, at kan opstå samarbejdsflader mellem de to parter og i sidste ende, at der knyttes bånd, så der opstår et gensidigt udbytte af fremtidige samarbejdsaftaler mellem virksomhed og skole.

Speeddatingen foregår ved, at hver virksomhed har en stand, og medarbejdere fra skoleområdet besøger standende - og måske laver aftaler.

- Virksomhederne og foreningerne havde forberedt sig i forhold til at være konkrete på, hvilke samarbejdsflader de kunne se være mulige og samtidig nysgerrige på, hvad skolerne selv havde af idéer, fortæller Lisbeth Mouritzen.


Opgav truthornet

- Der var gennem de to timer en god energi og engagement. Vores truthorn, der skulle markere, hvornår en date skulle afsluttes, blev droppet, da den gode støj fra de mange stande gjorde det umuligt at høre den. Skolerne havde forberedt sig ved hjælp af datingkataloget og vidste, hvem de ville date, dog var der også plads til andre besøg, som de blev inspireret af at tale med på Speeddatingen.

Både skoler og foreninger samt virksomheder gav allerede under og efter speeddatingen udtryk for, at det netop er i mødet med hinanden, at der opstår andre muligheder for samarbejde end man måske havde tænkt på, samtidig var det en hjælp, at der var konkrete forslag til et samarbejde, der kunne åbne op for en kontakt.Ordet er dit