Tip os log ind
Evander Ferreira (i.m.) omgivet af Hobro-spillere i FCM's hjemmekamp søndag på MCH Arena.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/ritzau Scanpix

Skuffelse i Herning: Sløve FCM smed point mod Hobro

FC Midtjylland måtte nøjes med 1-1 i søndagens hjemmekamp
18. august 2019, 18.05

FODBOLD Søndagen kunne have budt på klubrekord og tangering af Superliga-rekorden for flest sejre i træk i sæsonstarten. I stedet leverede FC Midtjylland en skuffelse af rang på MCH Arena.

Foran 6978 måtte »ulvene« nøjes med 1-1 mod Hobro, der kom foran med 1-0 efter 84 minutter. Her eksekverede gæsternes Pål Kirkevold et straffespark, som FCM-anfører Erik Sviatchenko klodset havde begået på baglinjen mod Hobro-backen Mathias Haarup.

Sviatchenko fik rettet lidt op på fejlen, da han fem minutter senere sørgede for en sen udligning. Midtstopperen nettede på hovedstød efter et frispark i højre side, som Evander Ferreira drejede ind i feltet.

Men resultatet var en nedtur for FC Midtjylland, der formentlig havde forventet sæsonens sjette sejr på stribe. Men det blev dagen, hvor Hobro - for første gang nogensinde - hentede point i Herning.

Som følge af torsdagens Europa League-nederlag mod skotske Rangers havde cheftræner Kenneth Andersen skiftet fem mand i startopstillingen. Blandt andet var der blevet plads til Nikolas Dyhr, Manjrekar James, Júnior Brumado, Tim Sparv og Awer Mabil.

FCM'erne havde kampen igennem let ved at presse det defensivt indstillede Hobro-mandskab, men stort set hver gang formåede de danske vicemestre ikke at producere oplagte muligheder i udeholdets felt.

Inden pausen tilfaldt kampens største chance til Hobros Edgar Babayan, der slap helt fri efter et skarpt dybdeløb. Alene med Jesper Hansen var det dog den erfarne FCM-keeper, som vandt duellen med en pragtredning.

Efter første halvleg blev hjemmeholdets aktører mødt af en pibekoncert fra hovedparten af FCM's fans. Og samme holdning delte tilhængerne efter slutfløjtet.

Heller ikke i anden halvleg var FC Midtjylland i stand til for alvor at fortjene sejren. I slutfasen kiksede også den offensive satsning. Søndagen endte med en - for værternes vedkommende - stor skuffelse på MCH Arena.


Ordet er ditMere Fodbold