Tip os log ind
Birger Mejlholm og Christina Didriksen mødes om de kommende afvikling af Stafet For Livet i Ikast.
Foto: Pr-foto

Smil til livet - også når det giver dig tæsk

Det livssyn har Christina Didriksen, Engesvang, som er åbningstaler ved Stafet for Livet næste weekend
28. april 2019, 06.59

Ikast Hun er førtidspensionist, gift og mor til to børn.

Hun blev ramt af kræft for 10 år siden, men kom sig. I 2016 fik hun en hjerneblødning, hvis virkninger hun stadig kæmper sig ud af.

Ydermere har Christina haft den sorg at miste sin far, der døde af druk .

Man skulle på den baggrund tro, at Christinas liv former sig dystert. Men der er smil på læben og et lyst syn på livet, når man går i dialog med den 41-årige kvinde, der bor sammen med sin familie på Dahlsvej i Engesvang.

Christina Didriksen er valgt til at være åbningstaleren ved den første udgave af den såkaldte "Stafet for Livet", som finder sted i og omkring Hjertet i weekenden 4.-5. maj.

Stafet for Livet har fokus på dem, der er ramt eller har været ramt af kræft - de såkaldte fightere - og på at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde. Det har flere steder i landet udviklet sig til en smuk 24 timers happening, der samler både pårørende og andre til fælles støtteaktiviteter, foredrag, underholdning, lysceremoni, stafet i mange former, sang mm.

-Jeg har nok set livets skyggesider. Men jeg har lært mig selv, at ved at smile til livet, også når det giver dig tæsk, har hjulpet mig på vej gennem kriserne, fortæller Christina Didriksen, der på et tidspunkt blev inviteret til at holde et foredrag om netop det emne på Ruskjærholm, Kræftens Bekæmpelses center uden for Ikast.

Og det var på baggrund af dette foredrag, hun blev kontaktet af Birger Mejlholm, der er med i den initiativgruppe, der har stablet det første Stafet For Livet sammen.

Birger er tovholder for den del af arrangementet, der kaldes fighterprogrammet.

-Det er dem, vi vil støtte den dag. Give dem håb, og vise at der en vej forude. Det er dem, der er æresgæster, siger 61-årige Birger Mejlholm, der ikke selv har været ramt af kræft, men har haft det tæt inde på livet i familie- og vennekreds.

Han var derfor med til Stafet for Livet i Ølgod og besluttede at springe på vognen i Ikast, da Kræftens Bekæmpelse foreslog at starte det her.

Christina Didriksen arbejder i disse dage på sin tale ud fra det lyse livssyn, der er en del af hende. Det er noget af det, hun gerne vil give videre til andre, som havner i livskriser.

Selv om hun er førtidspensionist, arbejder hun med en blog, smiltillivet.com, hvor hun skriver om sig selv, sine oplevelser og sit livssyn. Hun arbejder på at uddanne sig som coach, og derved kunne hjælpe andre med smerter i livet.

-Jeg er nysgerrig på det her område, og vil gerne fordybe mig i det. Det er vigtigt at stå frem med sine kriser, sin kræft, sin sygdom. Man skal ikke gå og gemme det i sig selv. At stå sammen med andre, at kæmpe sammen med andre, være med i et fællesskab, giver nyt perspektiv i livet og en glæde, man har brug for.


Ordet er ditMere Ikast