Tip os log ind
Ikast-Brande Kommune kunne på et pressemøde fortælle, at et halvt års indsats mod socialt bedrageri foreløbig har givet en gevinst på to millioner kr. På billedets ses borgmeter Carsten Kissmeyer, udvalgsformand Erik Rene Petersen, vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard, økonomidirektør Flemming Storgaard samt de to

Socialt bedrageri kan betyde fængselsstraf

IKAST-BRANDE Et øget fokus på bedrageri med offentlige tilskud har freoløbig givet kommunen en milliongevinst. Men de tror også på, at de mange sager har en præventiv virkning
26. maj 2010, 10.02

RANSAGNING Snyder man med de offentlige ydelser som forhøjet børnebidrag, boligydelse og kontanthjælp, og gør det i stor stil og med fuldt overlæg.

Ja, så er man altså i farezonen for, at politiet en dag står foran hoveddøren med en ransagningskendelse i hånden.

Det er nemlig direkte strafbart at modtage offentlige ydelser på falske forudsætninger og kan give fængselstraf helt op til halvandet år.

Og med ransagningskendelsen i hånden, så vandrer politiet ind i hjemmet, udstyret med et kamera og fotograferer bevismaterialet, der skal underbygge anklagen

- Og vi kigger efter mange ting, der indikerer, at der bor mere end een voksen på adressen. Hvorfor er der flere tandbørster på badeværelset, hvorfor er skabene fyldt med tøj, som ikke umiddelbart tilhører den tilmeldte på adressen, - ja der er mange ting som fortæller, at der snydes, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard.

I Ikast-Brande Kommune har man det sidste halve år haft stor fokus på det sociale bedrageri, i håb om finde snyderne, spare penge, men i høj grad også statuere eksempler på, at det ikke er i orden at snyde den danske velfærdsmodel.

Foreløbig har der været 134 sager, hvor der er praktiseret såkaldt helhedsorientering sagsbehandling. Eller sagt på mere forståelig dansk, så har man kigget på tværs af forvaltningerne og sammenkørt en række oplysninger.

I omkring 80 af de 134 sager har det vist sig at være en begrundet mistanke. I ti af tilfældene har bedrageriet været så stort og omfattende, at det har ført til en politianmeldelse og formentlig en retsag. I tre af sagerne er snyderiet markant og handler om helt op til 650.000 kr.

Læs mere i Ikast Avis onsdag


Ordet er dit