Tip os log ind
Tina Vestergård Pedersen samler ind på Ellevej i Engesvang. Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp søndag 10. marts 2018.
Foto: Hans Jørgen Hansen

Sogneindsamling gav 50.000 kroner

Mange samlede ind til klimaramte
14. marts 2019, 15.15

Engesvang Mange i Ikast-Brande kommune er bekymrede for konsekvenserne af klimaforandringer. Det kunne man se søndag, da der landet over var indsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at modvirke klimaforandringerne hos verdens fattigste.

- Jeg tror, alle danskere har forstået alvoren i klimaforandringerne. Og jeg tror også, mange har forstået, at de, der bliver hårdest ramt, er mennesker i de fattigste og mest sårbare egne af verden. Det var i hvert fald det indtryk, vore mange indsamlere fik, når de henvendte sig ved dørene, siger Hans Jørgen Hansen, som er indsamlingsleder i Engesvang og kommunekoordinator for Ikast-Brande kommune.

Han oplyser, at søndag aften var der registreret 51.247 kroner som indsamlet i Ikast-Brande, men da var der endnu intet resultat fra Fonnesbæk.

- I forhold til sidste år er der desværre en tilbagegang. Men det lykkedes i år heller ikke at gennemføre indsamlingen i Brande og Nørre Snede. Til gengæld har vi Bording tilbage på kortet, fordi nogle elever på Hestlund Efterskole valgte at bruge deres søndag på at samle ind i Bording.

Flere af de mindre sogne havde fremgang i indsamlingsresultatet. Det gælder blandt andet Isenvad, der havde en fremgang på 3130 kr. til 8352 kr. Klovborg, der arrangerer sogneindsamling som en vandretur, deltagerne får lov til at betale for, mere end fordoblede deres resultat til 2518 kroner. Engesvang havde en fremgang på 4199 kroner til 14.246 kroner.

- Der er en klar sammenhæng mellem antallet af indsamlere og det beløb, der bliver samlet ind. Konklusionen må være, at folk vil fortsat gerne støtte indsamlinger til gode formål. Det afgørende er, om der er frivillige, som vil bruge et par timer på at gå rundt og banke på døre, siger Hans Jørgen Hansen.


Ordet er ditMere Engesvang