Tip os log ind
Elle.
Foto: Pr-foto

Sommerkoncerter - samarbejde mellem Ikast-kirkerne

23. juni 2019, 10.43

Kirke En koncertrække over fire torsdage i højsommeren, som afvikles på skift i Ikasts kirker, er resultatet af et samarbejde mellem byens tre organister.

Initiativet er opstået på baggrund af, at der ikke er mange aktiviteter i kirkerne i løbet af sommeren, og at organisterne er glade for at samarbejde.

Desværre nåede organisten i Fonnesbæk ikke at være med til at afvikle de fire forskellige koncerter, da han er rejst tilbage til sin gamle stilling i Norge.

Organisterne satser på, at det bliver vejr til at grille i haver og på altaner, idet koncerterne foregår om aftenen. Således at der er tid til sommerhygge, inden dagen sluttes af med en stemningsfuld musikoplevelse i Faurholt, Fonnesbæk, Ikast og Ikast Østre kirke. Koncerterne, der også indeholder to fællessange, varer under en time.


Elle

Den første koncert finder sted 27. juni i Faurholt kirke. Musikken fremføres denne aften af "ELLE percussion & flute duo" er en klassisk duo, der, som det fremgår af navnet, består af slagtøj og tværfløjte. Musikerne Ninna Morsing (slagtøj) og Didde Kildahl Nico Christiansen (tværfløjte) er begge uddannede ved Det Jyske Musikkonservatorium, og har siden 2018 spillet sammen i denne konstellation.

Musikken ELLE spiller spreder sig fra det helt klassiske, ældre romantiske repertoire til det mere moderne, minimalistiske, og inkluderer også egenkompositioner. Didde og Ninna både komponerer og arrangerer selv musik til duoen, hvilket er med til at gøre deres koncerter helt unikke. ELLE specialiserer i at skabe et åndehul for deres publikum, og ønsker med deres musik at være en modpol til folks ofte travle og hektiske hverdag. Koncerter med ELLE er altså mere end blot en musikalsk oplevelse - det er også et pusterum, en tidslomme med plads til fordybelse og nærvær, og en kærkommen mulighed for at kigge indad og mærke efter.

De øvrige koncerter finder sted:

11. juli i Ikast kirke: Mezzo sopran Cathrine Støvring Preussler og orgel/klaver

18. juli i Ikast Østre kirke: Guitarist Thomas Hvid

25. juli i Fonnesbæk kirke: Pianist Torsten Juul-Borre

Der er fri entre.


Ordet er ditMere Ikast