Tip os log ind

Spejderne i Ikast-Brande sætter spor - til økodag

Som et led i forberedelsen til årets største spejderevent, Spejdernes Lejr i Sønderborg til sommer, mødes alle spejderne i Ikast-Brande kommune til et døgn med aktiviteter for børn og unge. En weekend som kulminerer med at køerne lukkes ud på friskt græs.
20. april 2017, 10.12

Når 50 børn og unge fra hele kommunen mødes på en græsmark lidt uden for Ejstrupholm i weekenden d. 22. og 23. april, sker det som startskuddet til den helt store nedtælling til Spejdernes Lejr. Spejderne har i over et år forberedt sig til året store sommerlejr. Sommerlejren bliver afholdt lige nord for Sønderborg i uge 30.

I weekenden mødes spejderne og øver deres færdigheder i blandt andet lejropsætning, båltænding og raftebyggeri. Oven i det bliver der i løbet af weekenden aktiviteter som bygger på lejrens tema: Vi sætter spor.

Søndag bliver der måske sat lidt flere spor end man måske umiddelbart kunne tro. Her får spejderne, og deres vært landmand Uffe Bie, nemlig besøg af op mod 2000 mennesker som kommer for at se de økologiske malkekøer blive lukket ud på græs for første gang i år - det som mange kender som øko-dag.

For landmand Uffe Bie giver det god mening at spejderne mødes på hans gård og oplever bæredygtighed på en måske helt ny måde: "Jeg ved, at spejderne på lejren kun får økologiske mejeriprodukter og det giver da rigtig god mening for dem at se hvor mælken og osten som de får på lejren kunne komme fra."

Tropsleder fra Ejstrupholmspejderne Jack Starche siger: "Vi regner med at blive omkring 50 spejdere i weekenden og det er rigtig rart for vores spejdere, at de lige møder hinanden et par gange inden lejren, hvor vi kommer til at bo og tage på aktiviteter sammen. Når man kommer fra en landkommune som vores er det ikke altid det nemmeste at besøge hinandens grupper en mandag eller onsdag aften. Derfor er vi rigtig glade for at Uffe gerne vil lægge mark til så vi kan møde hinanden."

Uffe Bie glæder sig til at gårdens gæster om søndagen måske kommer hjem men en anderledes naturoplevelse, som spejderne står for til Øko-dag.

Jack Starche uddyber: "Vi siger tak for lån af mark og stald til Uffe og hans familie, ved at lave en række aktiviteter for børnefamilierne som besøger gården til øko-dag. Vi vil blandt andet hjælpe med at vise rundt på gården og vores lejrplads, men også spejderaktiviteter som bål og snitning."


Ordet er dit