Tip os log ind
Et stærkt hold af medarbejdere sørger hver dag for, at Sportscenter Ikast fremstår rent og indbydende. Det er fra venstre Andrea Pop, Søren Ryltoft, Majbritt Jespersen, Benny Olesen, Jan Rahbek, Alma Hermannsen, Leif Wiwe og Kurt Mulvad.
Foto: Tom Laursen

Sportscenter Ikast 50 år: Her kommer alle slags mennesker

Centerdirektør Jan Rahbek er glad for et arbejde, der som regel byder på nye udfordringer samt mødet med mennesker
15. marts 2019, 12.23

Malte har netop sluttet sin badmintontræning. Han er endnu usikker med ketcheren og har endnu ikke lært at binde snørebånd.

På vejen ind i omklædningsrummet er han lige ved at støde ind i Jakob Poulsen, der sammen med resten af FCM-holdet er på vej ud til træning.

Det er dagligdag i Sportscenter Ikast og et godt udtryk for stedets mangfoldighed på alle områder.

- Det er noget af det, der gør arbejdet som centerdirektør spændende, siger Jan Rahbek, der for tre år siden foretog et stort spring rent arbejdsmæssigt.

Han havde arbejdet adskillige år i bankverdenen, da han blev spurgt, om det ikke var noget at takke ja til stillingen som centerdirektør og daglig ansvarlige i Sportscenter Ikast.

- Det har jeg aldrig fortrudt. Det er en spændende og omskiftelig arbejdsplads med masser af brugere og gæster, siger Jan Rahbek.


Et stærkt hold

Rent sportsligt nåede han aldrig selv tinderne, men har spillet fodbold på hygge-niveau. Han har for nyligt stillet fodboldstøvlerne på hylden, men står fortsat i spidsen for IfS' Ikast Cup, der gennem 32 år har samlet tusindvis af unge pige- og drengespillere til fodboldstævne i Ikast.

I det daglige står den 58-årige i spidsen for Sportscenter Ikast, der ud over ham selv tæller syv ansatte. Hertil kommer så de ansatte i cafeteriet, men den opgave er forpagtet ud.

- Vi er i kontakt med alle slags brugere. Ung og gammel, nybegyndere og elite samt mennesker i alle sociale lag, siger Jan Rahbek.

Der er nok at se til for det hold, der står for den daglige drift i Sportscenter Ikast.

Der er i alt 8000 kvadratmeter at holde styr på.

Hele herligheden skal naturligvis holdes ren og virke indbydende for de mange brugere og gæster, der fra klokken 7.30 til klokken 21.30 om aftenen gør brug af sportscentrets mange faciliteter.

- Det hænder, at vi får tilkendegivelser på, at det bare er i orden med servicen her i Sportscentret, og det er jo dejligt. Men vi er jo til for at gøre det hele så godt som muligt for vore brugere og vores gæster. De fleste tager det som en selvfølge, at tingene er i orden. Hvis det modsatte var tilfældet, skulle vi nok høre for det, mener Jan Rahbek.


Selvejende

Han har selv det overordnede ansvar og fastlægger vagtplaner, så alt er dækket ind alle ugens dage.

Ud over ham selv er der seks, der varetager den praktiske drift af sportscentret, og hertil kommer så en bogholder, der holder styr på al det økonomiske.

- Vi er en selvejende institution, og dermed en forretning, der skal løbe rundt. Det er ikke tanken, at vi skal kaste noget stort overskud af os, og hvis der skulle blive penge tilovers, så er der altid noget at bruge pengene til i en bygning som den her, siger centerdirektøren.


Ordet er dit



Mere Ikast