Tip os log ind
Bestyrelsen for Hedens Squaredancere glæder sig til det store europæiske convention. Fra venstre ses Svend-Erik Mosegaard Hansen, Linna Mosegaard Hansen, Annie Lindengaard Toldbod, Karl Krogh, Mogens Bæk Rasmussen, Karl Aage Olesen og Trine Mødrup Andresen

Squaredancefamilien bliver større

EUROPASTÆVNE | Den lokale danseklub vært for stort europæisk stævne
02. juli 2014, 06.29

DANS | Kan man tælle til fire og gå....så kan man være med.

Moderne Squaredance er for de knap 100 dansere i den lokale klub, Hedens Squaredansere, en moderne form for motion, hvor der samtidig er plads til at hygge sig og få et godt grin med hjem til aftenskaffen.


- Man går aldrig hjem og er i dårlig humør, siger Linna Mosegaard Hansen

Men det er ikke så meget det med at tælle til fire, der optager klubbens bestyrelse i øjeblikket. I de sidste to år har de haft travlt med at forberede et stort europæisk stævne, der på sqaredance'sk hedder et convention.


Fra hele Europa, ja faktisk hele verdenen vil der i dagene fra den 11. - til den 13. juli være et sandt mylder af squaredancere i Ikast og omegn.


De stimler til Ikast for at danse, hygge sig og grine sammen.

- Man griner nemlig ikke af...men med hinanden, siger Linna, der sammen med sin mand Svend Erik har danset squaredance i otte år.


De er rigtig glad for sporten, men også for de mange venskaber de giver. Det europæiske convention holdes hvert andet år og Isenvad-parret har allerede været til conventions i både Tjekkiet og i Sverige.


Og det er også ved disse to arrangementer, at de har fået ideen til selv at være vært.

- Jeg har det hver gang som om vores sqaredance-familie er blevet lidt større, siger hun med en klar forventningsglæde til at skulle møde flere hundrede deltagere ved stævnet i Ikast.


850 tilmeldte

I sqaredance melder man sig nødvendigvis ikke til. Man møder bare op, og derfor har den lokale klub lidt svært ved at sige præcis, hvor mange der deltager.


Men det europæiske dansemøde i Ikast har allerede tilmeldinger fra 850 dansere, der kommer fra det meste af Europa.


- Dem der har prøvet det før, siger, at man kan fordoble det antal deltagere der var ved tilmeldingsfristen og kommer det til at passe, så når vi op i nærheden af 1500, siger formanden Annie Lindengaard Tolbold, uden næsten at trække en mine.


Hun har sammen med bestyrelseskollegerne fået styr på næsten alt, der skal være styr på.


Mad og overnatning

Der er sørget for mad, overnatningsmuligheder og ikke mindst Callere.

Caller'ne der kommer fra hele Europa er det vigtigste i sqaredance. Det er nemlig dem, der bestemmer musikken, sætter tempoet og bestemmer, hvad der skal danses.


Moderne squaredance er internationalt standadiseret, så når der gives en bestemt ordre - et call - så ved alle, hvad der skal ske, og hvad de skal gøre


Ved stævnet i Ikast danses der i Ikast-Brande Arena og på Nordre Skole og på seks forskellige niveauer, afhængig af, hvor langt man er nået med sin dans.


- Man kan altid danse ned i levels, for har man først lært det, så sidder det på rygraden, siger Karl Aage Olesen fra lokalbestyrelsen i Ikast.


Feltet af call'ere er lige så internationalt som de dansere, der møder op. Ja faktisk kommer der gæster så langt væk som fra Australien for at danse squaredance i Ikast.


De mange udenbys- og udenlandske gæster overnatter overalt i det midtjyske. 50 har bestilt overnatning på Nordre Skole, mens der er booket 100 camping-enheder ved Ikast-Brande arena.


Hedens Squaredancere håber at de kan vise de mange udenlandske gæster, hvad det midtjyske område har at byde på, men de håber også omvendt, at de kan vise Midtjylland, hvad moderne squaredance kan give.


- Vi har en god kommune, der har stillet lokaler til rådighed for arrangementet, så vi glæder os til at vise vores lokalområde frem for de mange udenlandske gæster, siger Svend-Erik Mosegaard Hansen.


Grand March

Allerede torsdag begynder de første deltagere at komme til Ikast, men den egentlige registering finder først sted fra fredag middag.


Den officielle velkomstcermoni er fredag aften, hvor kulturudvalgformand Helle Mathiasen officielt byder velkommen til Ikast-Brande.


Lørdag formiddag vil man i bymidten kunne opleve en stor march af festklædte squaredancere, der med et par amerikanerbiler i spidsen går op igennem Strøget til torvet i Ikast, hvor der gives opvisning.


Lørdag aften er der store festdanseaften i Ikast-Brande Arena, hvor den såkaldte Grand March og cermoni finder sted.


Søndag formiddag er der igen indlagt dans inden de hektiske dansedage sluttes officielt af midt på eftermiddagen.


Ordet er dit