Tip os log ind
ProMidt-eleverne Charlotte Machon (tv.), Gitte Aagaard og Camilla Eriksen med hjemmelavede pebernødder og julepynt - nogle af varerne, der sælges i pop up-juleshoppen i Ikast.
Foto: Ole Bitsch

Stolthed og salg i pop up-juleshoppen

Lørdag åbnede produktionsskolen Promidts særlige julebutik i Ikast
15. november 2014, 14.20

IKAST | Pebernødder med pistacie- eller lakridssmag, juletræer bygget af vandslanger, hjerteformede gulvmåtter, og nisser formet af genbrugsglas.

Der var masser af julefornøjelser til øjnene og fristelser til pengepungen, da produktionsskolen ProMidt i Ikast lørdag formiddag bød inden for i deres nyoprettede »pop up-juleshop«.

Den særlige julebutik, der forhandler skolens egenproducerede produkter til julegaver og indretning, har til huse på Strøget 5 i Ikast Strøgcenter.

- Mange elever var skeptiske, da vi satte projektet i gang, men som ugerne er gået, er eleverne blevet voldsomt engagerede i konceptet. Og deres hårde arbejde er blevet belønnet i form af butikkens mange fine varer, sagde Johnny Svenné Olsen, forstander hos ProMidt, under den uformelle åbningsreception i lokalerne, der tidligere har huset Herning Folkeblads Ikast-Brande-redaktion.


Den alternative jul

Omkring 70 elever fra Promidts seks linjer, værksteder samt STU- og EGU-uddannelserne i Ikast har siden starten af september været involveret i juleprojektet. Hovedformået har være at skabe et innovativt koncept, der sammensætter en anderledes jul med alternative produkter og materialer.


Stolthed og samarbejde

Tre af eleverne er 19-årige Charlotte Manchon fra Blåhøj, 25-årige Gitte Aagaard fra Skarrild og 19-årige Camilla Eriksen fra Ikast.

- Julebutikken er en god måde at få vist Promidt frem i byen. Det er ikke alle, der ved, hvad skolen eller vi laver til hverdag. Nu kan vi vise vores egne ting frem - og ovenikøbet sælge vores varer. Det giver selvtillid, påpeger Gitte Aagaard.

Charlotte Machon og Camilla Eriksen påpeger, at projektet har styrket samarbejdet på skolen.

- Men det giver også en stolthed og en ekstra tro på sig selv, når man finder ud, af man rent faktisk godt kan lave noget godt. Og at vi når et fælles mål, siger de.


Frem til 19. december

ProMidts pop up-juleshop holder åben torsdag, fredag, lørdag og søndag. Åbningstiderne følger butikkerne under Vores Ikast. Promidt-shoppens sidste åbningsdag er fredag den 19. december.

Læs mere i Ikast Avis i næste uge...


Ordet er dit