Tip os log ind
  • 1/: Rasmus Byskov-Nielsen mener, at generelle velfærdsydelser også spiller ind på resultatet.
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Karen Heebøll peger på, at man har rykket sig positivt på mange områder.
    Foto: Henrik Ole Jensen

Stolthed på direktørgangen

20. september 2017, 18.59

erhvervspris Når Ikast-Brande for syvende gang hjemfører prisen som landets mest erhvervsvenlige kommune, så er det ikke blot kommunale medarbejdere, der har med erhverv at gøre, der fortjener klap i ryggen.

Det er et samlet team af medarbejdere, der står bag.

Et begreb som erhvervsvenlighed kan nemlig ikke stå alene, men er afhængig af, at alle andre faktorer spiller sammen.

Derfor er det samtlige medarbejdere ved kommunen, der med god grund kan skyde brystet frem i stolthed.


Gode basisydelser

- Gode basisydelser som børnepasning og skoler er afgørende for, at virksomhederne kan tiltrække og bevare kvalificerede medarbejdere. Gode pasningsmuligheder kan være med til at gøre den lokale arbejdskraft mere fleksibel, og en god kommunal indsats i folkeskolen sikrer, at den fremtidige lokale arbejdskraft har de fornødne og grundlæggende færdigheder som eksempelvis at læse, skrive og regne, siger Rasmus Byskov-Nielsen, der er direktør for børn og fællesskaber i Ikast-Brande Kommune.


Også god velfærd

Et af paremetrene i undersøgelsen, der ligger til grund for prisen, er netop virksomhedsledernes grad af tilfredshed, når det gælder det generelle indtryk af velfærden i kommunerne, og også her er Ikast-Brande rykket opefter. Nemlig fra en fjerdeplads i 2016 til en andenplads i år.


Tilfredshed

- Tilfredsheden med daginstitutioner vurderes til den højeste i undersøgelsen, og på skoleområdet er vi rykket en plads op til nummer seks, oplyser direktøren, der understreger, at der er god grund til at være tilfreds med udviklingen og rose medarbejderne i institutionerne for den gode service, som de dagligt tilbyder.

Også På-tværs-direktør Karen Heebøll, der har ansvaret for arbejdsmarkedet, ældre, sundhed samt psykiatri og handicap er glad og stolt over kåringen.


Glad og stolt

- Jeg er både glad og stolt over, at vi i Ikast-Brande igen i år er kåret som den mest erhvervsvenlige kommune og især, at vi samtidig har gjort det endnu bedre i flere kategorier, lyder det fra den kommunale direktør.

- Det er for mig et udtryk for, at vi i kommunen gør en positiv forskel for vore virksomheder og som kommune leverer en god service og velfærd. Vi arbejder hele tiden med det. Hvis det ikke var tilfældet, ville vi blive overhalet af andre kommuner, konstaterer Karen Heebøll.


Ordet er dit