Tip os log ind
  • 1/: Traditionen blev bevaret, men på grund af regnen foregik flaghejjsningen mandag indendøre, hvor en ny elev hjalp skoleleder Bo Holm Nielsen med at hejse flaget.
  • 1/: Heidi og Teddy Iversen med Alexander, der med et par manglende tænder i overmunden glædede sig til at komme i gang.
    Foto: Flemming Thulstrup
  • 1/: Jamie Olsen glædede sig mest til at komme hjem igen.
  • 1/: Carla Hald så frem til at få mange nye legekammerater.
  • 1/: Masser af nye skolebørn og endnu flere forældre samlet på fællesarealet på Nordre Skole.
  • 1/: Der var sat navneskilte op, så de 53 nye elever fandt deres plads i henholdsvis 0.a og 0.b.

Stort, spændende og en lille smule skræmmende

Omkring 450 børn havde mandag første skoledag i Ikast-Brande Kommune
15. august 2018, 08.48

skolestart Det kan bare blive for meget - alt for meget.

Der har været talt om det i måneder, og lige så længe har den funklende nye skoletaske stået i hjørnet af værelset og blot ventet på at komme på ryggen sammen med det fine penalhus med alle de spidse og endnu ubrugte blyanter.

Det er flere dage siden, det er besluttet, hvilket tøj man skal have på til den store dag, og natten forinden har søvnen været afbrudt adskillige gange, mens tankerne er draget på langfart.

Og så kalder mor, og man sidder ved morgenmaden og har mere end svært ved at få en krumme ned af bare spænding, mens far og mor skynder lidt på én.

På med tøjet og den lidt for store og lidt for tomme skoletaske og så ud af døren mod det store ukendte.

Joh, det kan blive alt for meget.

Det blev det da også for en enkelt purk, da der mandag formiddag blev ringet ind til første skoledag. Han var blot en af 53 helt nye skoleelever, der her tog fat på deres skolegang.

Her var det rart at have far og mor med og efter at have sundet sig lidt, var han så også klar til de første par timer af en lang og næsten uendelig rejse ind i uddannelsessystemet.


Indendørs flaghejsning

Alt i alt startede omkring 450 helt nye elever mandag deres skolegang i Ikast-Brande, og de havde alle taget deres fine tøj, deres forældre og enorme forventninger til de kommende år med til denne skelsættende dag.

På Nordre Skole var der rigtig mange, der lige standsede op ved skoledøren, mens forældrene fandt mobilen frem og forevigede det store øjeblik, men det blev ikke ved dette ene skilderi.

Der blev knipset lystigt fra alle situationer. Dokumentationen skulle være i orden, men det var naturligvis også en stor dag.

Mens de nye elever med forældrene ved hånden gik lidt nølende med usikre skridt ind i skolelivet, så optrådte eleverne fra 1. og 2. klasse sig anderledes hjemmevante, da de yngste elever mødtes på fællesarealet i indskolingen.

Sammen gik man så i krig med »Mariehønen Evigglad« og »Se min kjole«, inden 1. og 2.-klasserne forsvandt ind i deres klasseværelser. Tilbage var så alle de nye sammen med deres forældre.

Vejrmæssigt kunne det ikke have været timet bedre. Alle kom fra en strålende sommer, hvor solen havde haft overtaget indtil netop denne dag, hvor regnskyerne havde taget over.

Derfor havde man også lavet lidt om på en gammel tradition på Nordre Skole.

- I har jo alle taget jeres fine tøj på, så vi hejser flaget herinde, sagde skoleleder Bo Holm Nielsen, der fik en af de nye elever til at hjælpe med at hejse det lille indendørs flag, mens man sang første vers af »I østen stiger«.

Og så var man ellers i gang.

Børnene fandt vej til deres nye klasser og efter at være bænket, vendte forældrene retur til fællesarealet til lidt voksensnak, mens børnene så hinanden og deres lærer lidt an.

Ordet er dit