Tip os log ind
Denne jernskulptur af afdøde Poul Schat Jacobsen skal skaleres op omkring otte gange, så den bliver 4,5 meter i højden. Det er så tanken at placere den i rundkørslen nord for Nørre Snede.
Foto: Ikast-brande Kommune

Strid om kvinde med ild i r....

Frygt for at den varme dame vil være en fare for trafiksikkerheden
07. november 2018, 11.49

udsmykning Lokalrådet i Nørre Snede vil gerne skabe lidt ekstra opmærksomhed om deres by, og det skal blandt andet ske ved at stille en skulptur op i rundkørslen på Brandevej vest for Nørre Snede.

Der er tale om en 4,5 meter jernskulptur, og det er tanken, at den skal placeret på et fundament på en meter.

Det bliver genskabelsen og forstørrelsen af et værk, udført af den afdøde lokale kunstner Poul Schat Jacobsen.

Titlen på værket er meget betegnende »Den varme dame«, idet værket skildrer en kvinde med ild i bagdelen. Det er tanken, at figuren skal udføres i jern, og Lokalrådet har i øvrigt tilkendegivet, at man selv vil stå for vedligeholdelsen af skulpturen.

Sagen har været til behandling i Teknik- og Miljøudvalget, hvor et flertal siger god for idéen med at udsmykke rundkørslen.

- Jeg synes da, den er meget sjov, siger Henrik Engedahl (V), der er formand for udvalget.

Det synspunkt bliver ikke delt af Heinrich Rune (K).

- Jeg er på ingen måde snerpet, men jeg er bekymret for trafiksikkerheden i runkørslen. Bilisternes opmærksomhed vil uden tvivl forlade kørebanen, når der sidder en kvinde midt i rundkørslen. Undersøgelser viser i øvrigt højere uheldsfrekvens i de rundkørsler, hvor der er anderledes udsmykning, siger det konservative byrådsmedlem, der mener, at man bør finde en anden placering i Nørre Snede til den pågældende skulptur.

Dermed er han på linje med den anbefaling, der kommer fra Teknik Område, der har peget på, at »Den varme dame« placeres i skulpturparken syd for kirken, på private arealer ved rundkørslen eller på hjørnet af Bredgade og Teglværksvej.

Mens der har været lidt debat i udvalget om denne sag, er man andeledes enige, når det gælder et andet udspil fra Lokalrådet.

Det drejer sig om etablering af en info-hytte ved Torvet, der er tiltænkt blandt andet de mange vandrere og cyklister, der tager turen ad Hærvejen.

Der er planer om en lille rund hytte på syv kvadratmeter, der vil rumme de informationer, der kan hjælpe de turister, der kommer forbi.


Ordet er ditMere Nørre Snede