Tip os log ind
Foto: Tony Brøchner

Stærkt udlæg af BioMar

Fiskefoder-producenten BioMar har haft en god start på 2019
16. maj 2019, 08.42

Brande Kvartalets omsætning er steget med 13 procent til 2,137 milliarder kroner. Tilsvarende er den afsatte mængde steget med 12 procent til 250.000 tons, og overskuddet før skat er næsten fordoblet fra 33 til 59 millioner kroner.

BioMar tilskriver selv fremgangen gode klimatiske og biologiske forhold. Alle BioMars tre divisioner (laks, EMEA og Emerging Markets) har bidraget til fremgangen, og desuden indvirkede udviklingen i valutakurser samlet set positivt på omsætningen med ca. 60 millioner kroner.

Det er ikke mindst salget til lakseopdrættere i Chile og Skotland, der er gået frem, og fremgangen på det skotske marked modsvarer stort set tilbagegangen på det norske marked.

Overtagelsen af den ecuadorianske rejefoderproducent Alimentsa er forløbet som planlagt, og en ny produktionslinje, som øger den årlige kapacitet med ca. 25.000 ton foder, er taget i brug i april. Den igangværende udvidelse af produktionskapaciteten på fabrikken i Brande forventes klar til ibrugtagning inden årets udgang.

Storbritanniens forventede udtræden af EU kommer til at berøre BioMars aktiviteter i Skotland, specielt omkring indkøb af råvarer fra områder uden for Storbritannien, men påvirkningen forventes ikke at blive væsentlig. BioMar forsøger at minimere eventuelle negative effekter ved at opbygge lagre og afsøge potentielle alternative råvareleverandører.

På baggrund af resultatet for 1. kvartal fastholder virksomheden forventningerne om at realisere en omsætning i størrelsesordenen 10,3 milliarder kroner og et overskud på den primære drift (EBITDA) i størrelsesordenen 820-890 millioner kroner. For hele 2018 landede EBITDA på 713 millioner kroner.


Ordet er ditMere Erhverv