Tip os log ind

Støtte til den klassiske musik

Kulturudvalg så dog gerne, at en af de store koncerter blev flyttet til Ikast-Brande
22. juni 2018, 06.46

kulturstøtte Efter et væld af musikfestivaller med vægt på især den rytmiske musik, kommer turen til den klassiske genre, når der fra 28. oktober og frem til 11. november afvikles Klassisk Musik Festival.

Det er syvende gang, at festivalen gennemføres, og der er tale om et kulturelt samarbejde mellem Ikast-Brande og Herning.

Åbningskoncerten »Wienermusik« finder sted i Herning Kongrescenter søndag 28. oktober med Ensemble MidtVest og baryton Bo Skovhus, der stammer fra Ikast.

Afslutningskoncerten finder ligeledes sted i Kongrescentret, og her er der tale om en orkester-opførelse af operetten »Farinelli« med unge Anders Christensen i titelrollen. Han har tidligere sunget med Herning Kirke Drengekor.

Arbejdsgruppen bag festivalen har søgt både Herning og Ikast-Brande Kommune om tilskud.

Kultur- og Fritidsudvalget har set på ansøgningen og fulgt indstillingen, der går på, at arrangementet støttes med 50.000 kroner.

Den seneste klassiske musikfestival fandt sted i 2016.

I forbindelse med behandlingen af den aktuelle ansøgning slår Kultur- og Fritidsudvalget til lyd for, at man da gerne så, at enten åbnings- eller afslutningskoncerten fandt sted i Ikast-Brande, nu da der er tale om et fælles projekt med Herning.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune