Tip os log ind
Julie Bloch Hornsved i sit værelse på det nye kollegium, IBG Dorm.
Foto: Privatfoto

Studerende flytter ind i Frisenborgparken

Primo august stod 30 nyrenoverede ungdomsboliger klar til indflytning i Frisenborgparken
23. august 2019, 11.04

Ikast Det er kommunens tidligere plejeboliger, der er blevet istandsat og nu fungerer som kollegium for nogle af de elever, der går på Ikast-Brande Gymnasiums internationale uddannelse, IB.

Eleverne kommer langvejs fra - fra både ind- og udland - og har derfor brug for en fast bopæl i Ikast.

- Vores elever har tidligere boet på Agroskolen i Hammerum og i kollegielejligheder på Hagelskærvej. Vi har længe haft et ønske om at samle vores IB-elever på én adresse i Ikast. Vores nye kollegium, IBG Dorm, i Frisenborgparken er mere, end vi havde turdet håbe på, siger Gitte Pilley, der er uddannelseskoordinator på IB-uddannelsen, i en pressemeddelelse.


Opbakning fra kommunen

Det er boligselskabet Fruehøjgaard, der har overtaget bygningerne og står for det administrative, men projektet er også bakket op økonomisk af Ikast-Brande Gymnasium og Ikast-Brande Kommune.

- Det er et virkelig godt samarbejde mellem Fruehøjgaard, Ikast-Brande Kommune og os, der har muliggjort projektet i Frisenborgparken, siger Marianne Dose Hvid, rektor på Ikast-Brande Gymnasium.

- Flere udenlandske såvel som danske unge har fået øjnene op for vores internationale IB-uddannelse og det højner naturligvis behovet for ungdomsboliger, når elever langvejs fra søger uddannelse i her i byen. Vi er glade for, at kommunen også kan se det behov, understreger Marianne Dose Hvid.


Nye rammer styrker sammenholdet

Alle 30 værelser var reserveret allerede inden renoveringen var færdig 8. og 9. august rykkede nye og gamle elever ind på det nye kollegium.

- Det er blevet supergodt, siger IB-elev, Julie Bloch Hornsved, der er i gang med sit sidste år på IB-uddannelsen om det nye kollegium.

- Det ligger både centralt og tæt på skolen i rigtig fine omgivelser og der er allerede et rigtigt godt sammenhold. Vi har nogle hyggelige fællesområder, så man får også lyst til at være social, fortæller Julie Bloch Hornsved.


Åbent hus

For nysgerrige er det muligt at besøge de nyrenoverede faciliteter, når IBG Dorm holder åbent hus fredag 20. september sidst på eftermiddagen.

Her kan man møde nogle af de mange elever, der bor på kollegiet og se, hvordan de gamle plejeboliger er blevet transformeret til ungdomsboliger.


Ordet er ditMere Ikast