Tip os log ind
  • 1/: De sidste meter mod målstregen trækker tænder ud - men med Rene Haurdrum Møller Liltorp som coach og peptalker kom alle i mål. Her Lene Vestergaard og bagved Maja Larsen foto laila kempel
  • 1/: Det er vigtigt at have vand med til strabadserne? foto laila kempel
  • 1/: Uden mad og drikke.....Lene Vestergaard slukker tørsten foto Laila Kempel
  • 1/: Der var i alt ti deltagere på Superwomans holdet fra Lundgården . Helle Berg og Majbritt Petersen på vej mod målfoto laila kempel
  • 1/: Lone Madsen og Anitta Jensen dannede ortrop for Superkvinderne fra Lundgården? foto laila kempel
  • 1/: foto laila kempel
  • 1/: Jette Gormsen hjælpes på vej af coach Rene Haurdup Møller Liltorp? foto laila kempel
  • 1/: Majbritt Petersen og Henriette Bødker er med Ikastløb og Kvindeløbet i benene klar til Hærvejsmarch? foto laila kempel

Superdamerne kæmpede sig i mål

Træningen til Hærvejsmarchen er gået ind i en afgørende fase
18. juni 2016, 09.46

SUPERwomen De har svømmet, de har vandret og i det hele taget haft stor fokus på at være aktive.

Det handler ikke om at tabe sig men om at være opmærksom på, at motion er godt og at det kan have nogle gode sidegevinster.

Superdamerne - eller Superwomen, som de helt officielt kalder sig luftede deres flotte nye t-shirts ved kvindeløbet forleden, hvor de med stor ildhu kæmpede sig i mål.

Ved Ikast-løbet startede de sammen med resten af feltet, mens de ved Kvindeløbet havde fået lidt mere erfaring og besluttede at starte før de andre, så de kunne nå i mål sammen med de øvrige deltagere og oplever festivitasen i målområdet.

Klapsalverne når man kom over den magiske målstreg og hele stemningen efter et par timers hård belastning på kroppen.


Smil på læben

69-årige Maja Larsen er en af de aktive kvinder, der nåede i mål med stort smil på læben.

- Jeg er vant til at gå og synes det er hyggeligt at tage sådan en tur, sagde hun mens hun rullede videre med sin rolator.

Kvinderne mødes til daglig på deres arbejdsplads Det beskyttede værksted Lundgården, men har med idrætskonsulent Rene Haudrum Møller Liltorp fået sat fokus på at det er vigtigt, at holde sig i gang og tænke over, hvad man spiser.

- Målet er ikke, at de skal tabe sig, men det er en sidegevinst. Siden vi startede har gruppen til sammen tabt sig 24, 5 kg. forklarer han.


I form

Han mærker en synlig forskel på kvinderne også bare i forhold til deltagelsen ved Ikast-løbet.

- Der er sket en væsentlig forbedring. Udover de fysiske har de fået skabt et fællesskab, hvor de også har fokus på at hjælpe hinanden. For mig handler det om at holde motiviationen oppe. Vi har et beløningssystem, med badges når man har gået fem kilometer - men vi kommer også en bold i en stor glasbeholder, så vi hele tiden kan se, hvor meget vi laver. Og så er der selvfølgelig forskellige beløninger undervejs når vi når vores delmål.

Kvinderne har iøvrigt brugt både Ikastløbet og Kvindeløbet som en del af forberedelserne til Hærvejsmarchen som de deltager i den sidste weekend i juni.

Og spørger man dem selv, så er de klar. Meget klar.

- Vi skal bare sørge for at have vand med, siger Lene Vestergaard, og rækker ned efter en læskende tår i rolatoren, hvor der er rigelige reserver. Og på trods af hårde trængsler på de sidste hundrede meter nåede hun og resten af holdets ni deltagere i mål ved Kvindeløbet cirka to timer og tyve minutter efter de startede.


Ordet er dit