Tip os log ind
Der satses på både fællesskab og god undervisning i den lokale svømmeklub, der er klar til den nye sæson mandag den 2. september.
Foto: Privatfoto

Svømmeklubben satser på fælleskab og god træning

Ikast-klubben er i fortsat udvikling og lover undervisning af høj kvalitet forud for sæsonstarten
24. august 2019, 08.38

SVØMNING Når startskuddet lyder til en ny sæson i Ikast Svømmeklub, sker det med en ny holdstruktur, der sætter spot på stærke fællesskaber og høj kvalitet i undervisningen.

Mandag 2. september åbner klubben dørene til endnu svømmesæson - en sæson med stort fokus på kammeratskab, glæde og udvikling.

- Ideen er, at medlemmerne i klubben i højere grad kommer til at følge hinanden alders- og færdighedsmæssigt - og på den måde kan vores dygtige trænere målrette undervisningen endnu mere, fortæller bestyrelsen om den nye holdstruktur.


Fællesskab

Med en legende tilgang til undervisningen og en større alderslighed på de enkelte hold, sigter klubben målrettet på at skabe stærke fællesskaber. For det skal være sjovt at gå til svømning.

- Det er sjovest, når man kan lege og svømme med sine venner, smiler 8-årige Agnes Nygaard Lorenzen, som svømmer på et af klubbens hold for børn i hendes aldersgruppe. Og hun tilføjer, at man hurtigt bliver gode venner med dem, som man går på hold med.

Klubbens forældrene er enige.

- Det sociale er den største motivation for vores børn. Det er fællesskabet og et godt forhold til trænerne, der gør, at de har lyst til at komme afsted, siger svømmeforældrene, Heidi og Peter Falkenberg


Samme trænerteam

I klubben er man meget bevidst om betydningen af både fællesskab på holdene og en høj grad af tryghed og genkendelighed i forhold til trænerne.

Derfor følger klubben den nye holdstruktur op med et mere gennemgående trænerteam, som kommer til at følge svømmerne i længere tid.

Det betyder, at både svømmere og trænere kommer til at kende hinanden rigtig godt, og klubben tror på, at det vil skabe endnu mere tryghed og gøre det både sjovere og mere udbytterigt at gå til svømning.


Bakkes op af forældrene

- Jeg tror, det giver en høj kvalitet i undervisningen. Når trygheden er helt på plads, er børnene mere parate til at lære, de har det sjovere med hinanden og har lyst til at blive i sporten i længere tid, mener Kristoffer Olesen, som er far til to børn i klubben.

I det hele taget mærker klubben en stigende interesse for at blive ved med at svømme - uanset, om man ønsker at gå konkurrencevejen eller ej. Derfor har svømmeklubben også oprettet forskellige holdtyper, som giver flere muligheder for at fortsætte i sporten og i det gode fællesskab, uden at træningsmængden bliver for stor.

I kølvandet på reduktionen af svømmeundervisning i skolerne oplever svømmeklubben desuden en voksende opmærksomhed på vigtigheden af at lære at svømme.

- Danmark er et land med meget vand, og for os, er det enormt vigtigt, at vores børn kan klare sig godt i vandet, understreger Peter og Heidi Falkenberg

Også børnene selv gør sig tanker om, hvad det betyder at kunne svømme.

- Jeg vil gerne lære at surfe, og så er det vigtigt, at jeg kan svømme, at jeg ikke synker, og ikke er bange for at få hovedet ned under vandet, lyder det fra Agnes Nygaard Lorenzen

At klubben går op i vandsikkerhed er ingen hemmelighed, og derfor er der fra kommende sæson mulighed for at lære at svømme - også selvom man ikke er startet som helt lille.


Ordet er ditMere Fritid