Tip os log ind
  • 1/: Til øveaften med Brande Swing Sing koret, der synger hver tirsdag aften i et par timer på Ikast-Brande Musikskole i lokalerne. Koraftenen starter klokken 19, men mange af medlemmerne varmer deres stemmer op i god tid inden da med deres livlige snak i musiklokalet
  • 1/: Job & Bo tillæg

Syngende sammenhold

Sang skaber glæde. I Hvert fald på et biokemisk- og på et fysiologisk plan. Det siger forskningen, og det kender de fleste 'sanglærker' nok fra deres eget liv. Der er to kor at vælge i mellem, hvis man vil synge i kor i Brande. Der er Brande Folkekor, og så er der Brande Swing Singers. Det er sidstnævnte, Brande Bladet besøgte til en af deres øveaftener i Musikskolen
19. april 2019, 06.48

Brande Der er normalt 30 sangere på stolene foran den hævede scene med musikinstrumenter i Musikskolens lokale ved Brande Bibliotekerne. I dag er der et lille mandefald, da flere af de musikalske kræfter befinder sig i RemisenBrande, hvor de hjælper til med teaterforestillingen Annie Jr.

- Lige meget om det har været en lidt hård dag, så har jeg det altid godt, når jeg kommer herned og er med. Det er dejligt at bruge sin stemme, vi har det sjovt, og glæden hænger ved, efter at aftenen er slut, siger Ursula Bak.

Vi er til aftenskole. Brande Swing Singers koret har koraften, som de holder hver tirsdag. Ursula Bak og de andre kormedlemmer samledes første gang i september forrige år og har sunget sammen lige siden. Mange af dem har faktisk sunget sammen i mange år. Nogle næsten siden, at Swing-Sing koret blev dannet af Jan Svendsen tilbage i 1991.

I dag og de sidste mange år er det en anden Jan, som er korleder. Nemlig Jan Glud Østergård, som på ingen måde har sluppet melodierne og musikken siden han stoppede som souschef på Ikast-Brande Musikskole forrige august.


Printet program

Jan har en overraskelse med til de 23 kormedlemmer, som er mødt op i aften. Han har printet programmet med de sange, som koret skal synge, når de giver koncert i Brande inden længe, når korsæsonen holder sin lange sommerferie.

Listen med de mange sange er en blanding af danske og udenlandske klassikere. I år har koret som noget nyt taget en stor portion Kim Larsen sange med i deres repertoire, som de har øvet på siden september. I aften er det kun de udvalgte sange fra koncertprogrammet, som øves.


Nu med band

Jan Glud Østergård indtager sin plads foran pianoet på scenen. En anden Jan er også at finde og høre deroppe. Det er Jan Jensen, som hver tirsdag aften sidder bag trommesættet med sine taktfaste arme.

18 damer danner koret i aften sammen med fem mænd. Da den første håndfuld sange er sunget, træder et kormedlem op på scenen. Og det er ikke fordi, at man behøver at hedde Jan, for at gå til korsang. Alle over 15 år kan melde sig til. Men den nye mand på scenen hedder også Jan: Jan "Svalen" Andersen.

Han spiller guitar og synger med fra scenen, sammen med Jan på pianoet og Jan på trommerne. Normalt er der også en bassist og en guitarist mere, men begge hjælper til med Annie Jr. I aften. Det er første år, at Brande Swing Singers har et helt band på scenen. Normalt er det kun tromme og piano, der blander sig med sangstemmerne.

- Det er første gang, at jeg spiller guitar i koret. Vores Kim Larsen tema denne sæson kræver det, så vi besluttede os for at prøve, siger Jan "Svalen" Andersen.

Han har været med i koret siden 1992.

- Jeg nyder stadig hver eneste koraften. Korsang gør noget godt, og hvis man har en dårlig dag, inden man kommer, så går man også altid glad hjem. Vi giver koncert med koret stort set hvert år, og det er foran et publikum, at det bliver virkeligt sjovt. Det der, 'nu skal du præstere' mind-set, løfter mig ekstra op, siger han.


Ordet er ditMere Brande