Tip os log ind
 • 1/: Bording Friluftsbad åbner på fredag og blev lørdag formiddag topshinet og klar til sæson 2019.
  Foto: Flemming Hansen
 • 1/: Ole (tv) og Jens Christian Mølsted er flittige brugere af friluftsbadet og derfor også blandt de frivillige, da der skulle gøres klar til sæsonåbning.
  Foto: FLemming Hansen
 • 1/: Rene Frederich har i bestyrelsen ansvar for udearealerne og er her igang med at rengøre hoppepuden.
  Foto: FLemming Hansen
 • 1/: Lucas Sehested er Midtjyllands bedste maskinfører til at slå græs i friluftsbadt og importeret fra Ikast til opgaven.
  Foto: FLemming Hansen
 • 1/: Der blev gjort rent både ude og inde. Else Solhøj Andersen igang med at pudse vinduer.
  Foto: FLemming Hansen
 • 1/: Per Hedegaard (tv) har helt fra starten været en af de frivillige, der holder friluftsbadet kørende. Han holder til i teknikrummet i kælderen, hvor han tre gange om dagen kontrolerer vandkvalitet og temperatur.
  Foto: FLemming Hansen

Temperaturen er på vej over 20 grader

Frivillige trodsede snevejret og gjorde rent ved svømme-bassinerne i Bording
08. maj 2019, 11.11

Bording Der var stadig rester af fredagens snefald i græsset og rundt i hjørnerne, da den rutinerede stab af frivillige mødte op i arbejdsbukser og ditto handsker lørdag morgen ved friluftbadet i Bording.

Men selvom temperaturen om natten nærmede sig frysepunktet, så var alle klar på, at bassinerne er klar til sommersæsonen fra på fredag 10. maj.

Det er godt en uge siden, at de første tog fat og højtrykrensede bassinerne, der efterhånden er blevet fyldt med klorvand, der gerne skulle være varmet op til 26 grader.

Per Hedegaard er for alvor rykket ind i kælderetagen, hvor han i sæsonen flere gange om dagen kontrollerer både vandkvalitet og temperatur.

- Det huer mig ikke når det ligefrem bliver snevejr, og temperaturen falder så langt ned, så koster det noget varme, at holde temperaturen, forklarer han og afslører, at han tre gange om dagen går i kælderen for at tjekke både temperatur og kvalitet på bassinvandet.


Vinterbader

Vintervejret slog ikke de fremmødte ud af kurs. Flere er enten selv glade for at springe i eller har børn, der er flittige brugere af stedet.

- Jeg tænker, vi kan kalde os vinterbadere, hvis det bliver ved med at sne i næste uge, siger René Friedrich, der i bestyrelsen har ansvar for udeområderne og derfor havde lavet dagens dosmerseddel over opgaver, der skulle ordnes.

Og næppe var han færdig med at byde velkommen før end de arbejdsivrige frivillige havde taget en af de lange pinde med søm i, og var gået i gang med at rense mellemrummene mellem flisebelægningen.

Brødrene Jens Christian og Ole Mølsted var ikke helt på linje med deres mor om, at de alle skulle yde en indsats.

- Jeg ville da hellere være blevet hjemme og spille computer, men når vi nu har været med i dag så vil vi også have lov til tage herned på fredag - uanset, hvor koldt det måtte være, siger Ole og får nikkende accept fra lillebror Jens Christian, der dog var knap så modvilligt til at deltage i arbejdsdagen.


Maskinfører Lucas

Mens de voksne havde travlt med at luge ukrudt og finde haveborde og parasoller frem, rengøre rutsjebane og hoppepude, så var der en enkelt outsider. Lucas Sehested har igen i år fået en specialopgave.

- Han er den bedste maskinfører til jobbet, siger onkel Bo (Sehested), der har importeret sin nevø fra Ikast, der sidste år vidste sit talent som ukronet græskonge

Fra på fredag er der andre frivillige der er klar til at holde badet kørende.

Gennem vinteren har 25 frivillige arbejdet på at kunne bestå livredderprøven og er klar når solskinstimerne igen melder sig.

På samme måde er der også medarbejdere klar i kiosken, hvis lommepengene skal omsættes i slushice og vingummibamser.

Frilufsbadet har ændret en smule på åbningstiderne, men som tidligere er der stadig mulighed for at leje badet til en klasse- eller familiefest og således få det hele helt for sig selv.
Ordet er ditMere Bording