Tip os log ind
Freya Normann Hven (tv.) og Jette Friis øverst på skammelen.
Foto: Privatfoto

Til tops i bridge

Freya Normann Hven, der er født og opvokset i Ikast, men nu bor i Aarhus, vandt guld til dette års DM for begyndere
07. august 2019, 13.40

bridge Det lå måske i kortene, at Freya Normann Hven, der er vokset op i en bridgeglad familie, en dag selv ville kaste sig ud i det udfordrende og fascinerende kortspil.

Men det var alligevel først for knap to år siden, i en alder af 26, at hun tilmeldte sig et undervisningshold for begyndere i Aarhus Bridgeklub. Vinteren og foråret gik med undervisning, og til sæsonstart i september 2018 var hun klædt på til at starte som klubspiller.

Freya Normann Hven har i den forgangne sæson spillet i henholdsvis Aarhus Bridgeklub og Ikast Bridgeklub og har derudover deltaget i mange turneringer.

Danmarks Bridgeforbund er opdelt i 11 distrikter med i alt 308 organiserede klubber og tilsammen mere end 25.000 medlemmer.

Distrikterne gennemførte kvalifikationsturneringer for interesserede begyndere i april, og med en fin 1. plads i Distrikt Østjylland var Jette Riis og Freya Normann Hven klar til DM.

DM for begyndere (med op til to års anciennitet) afvikles ligesom alle øvrige Danmarksmesterskaber (Mix, Dame, Senior og Åben) under den årlige Bridgefestival i uge 28 i Svendborg.

DM for begyndere fandt sted sidst på ugen, og i ugens løb var der mange, der ikke holdt sig tilbage med at udnævne Freya og Jette som favoritter. De var derfor hårdt presset af både egne og andres forventninger, og makkerparret kom desværre ikke alt for godt fra start. Efter frokostpausen tog de imidlertid skeen i den anden hånd, og det var to meget glade og lettede vindere, der sidst på dagen kunne træde op på den øverste skammel.


Bridge for dig

Snart fyldes vore postkasser med hundredvis af aftenskoletilbud - naturligvis også bridgeundervisning - og med Freyas mesterskab in mente vil de to lokale bridgeklubber Ikast Bridgeklub 75 og Herning Bridgeklub gerne forsøge at aflive den meget sejlivede fordom om, at det kun er gamle mennesker, der spiller bridge.

Udover den traditionelle aftenundervisning, der på lokalt plan sker i regi af AOF Herning ved den erfarne underviser Torben Kelså, er begge klubber stærkt involveret i mange forskellige tiltag, der skal bidrage til at sprede kendskabet til bridge blandt børn og unge mennesker, eksempelvis introduktionsforløb på skoler og gymnasier.

Bridge er en tankesport og kan på mange måder sammenlignes med alle andre sportsgrene. Der spilles bridge på alle niveauer, og man vælger selv, om man vil spille primært for hyggens skyld (det man i andre kredse kalder motionistplan), eller om man gerne vil tilføre det sociale og hyggelige spil et mere konkurrencepræget element og derfor stiller op til turneringer, mesterskaber mv.


Ordet er ditMere Sport