Tip os log ind
  • 1/: Installation af Miguel Vega Olivares: Uden titel. ?
    Foto: Pr-foto
  • 1/: Installation af Veo Friis Jespersen: Uden titel.
    Foto: PR-foto

Tilfældige møder i Kunstpakhuset

Ny udstilling har fernisering på lørdag
20. september 2019, 06.51

ikast »Encuentros fortuitos vs. Tilfældige møder« er en såkaldt dialog-udstilling af Miguel Vega Olivares og Veo Friis Jespersen i Kunstpakhuset i Ikast.

Deres respektive kunstneriske praksisser og kunstværker er tydeligt væsensforskellige. De arbejder dog begge inden for det, der kaldes »det udvidede skulpturbegreb« og deler en optagethed af processuelle arbejdsmåder, hvor tilfældet ofte udkaster overraskende nye retninger for arbejdet med værkerne.

Miguel Vega Olivares intenst farvede skulpturer og objekter er hovedsageligt opbygget af genbrug og ophobninger og er skabt på baggrund af hans forhold til begrebet værdi. Uden en bestemt fortælling, men alligevel indeholdende genkendelige elementer, der insinuerer en historie, eksisterer Miguel Vegas kompositioner som ukendte abstraktioner, der er i åben dialog med det omgivende.

Veo Friis Jespersens skulpturer, fotografier og assemblager er undersøgelser af eksistentielle spørgsmål med fokus på det midlertidige, det processuelle og det definitive; det er værker, hvor tilfældet og det uforudsigelige som integreret del af processen er afgørende for værkernes endelige form og udtryk. Spejling, transparens, det bevægelige og foranderlige, væren og perception er andre omdrejningspunkter, som det eksempelvis kan opleves først på udstillingen i en hængende, bevægelig skulptur-installation i tre dele, der spejler sig selv og det omgivende.

Miguel Vega Olivares er født i Chile og kom til Danmark i 1974. Han har en lang række udstillinger bag sig i ind- og udland.

Der er fernisering på udstillingen lørdag 21. september, og kunstnerne vil være til stede ved åbningen.


Ordet er ditMere Kultur