Tip os log ind
De fire ildsjæle, som har knoklet for sagen i Bording - fra venstre Sebastian Larsen, Simon Kring, Christian Morgen Larsen og farmand Hans Larsen. Nu er der chance for at de kan vinde en stor pris.
Foto: Steen Hebsgaard

To initiativer fra Bording og Brande med i opløbet

Bording MTB og Urban Street Zone kan vinde Danskernes Hæderspris - og der kan stemmes på dem
23. oktober 2017, 14.54

IKAST-BRANDE To idrætsinitiativer fra Ikast-Brande og et fra Thisted er med i opløbet om Danskernes Idrætspris.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Alle midt- og vestjyder kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre lokale idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 16 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kr. og vinderen bliver hyldet ved DR's sportsgalla i Jyske Bank Boxen.

»Bording MTB og Fourcross Bane« og »Urban Street Zone« fra Brande er sammen med FC Thy Piger fra Thisted Kommune udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage, og hvor man også kan læse mere om initiativerne.

I alt kom der 19 indstillinger i P4 Midt- og Vests sendeområde. Nogle indstillinger pegede på de samme initiativer, og der var derfor 'kun' 16 forskellige indstillinger.

Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af Ann Grete Nørgaard, håndboldspiller i Viborg, Brian Holst Pedersen, DIF-ambassadør, og Jens Ole Sørensen, journalist ved DR P4 Midt og Vest.


Vokset op nedefra

- Der var forholdsvis hurtigt enighed i dommerpanelet om, hvor det pegede henad. Vi fandt tre kandidater, der har det til fælles, at det er initiativer, der er vokset op nedefra og båret af lokale kræfter uden offentlige penge i ryggen. Frivillige, der har taget sagen i egen hånd og løftet opgaven til glæde for de aktive og lokalområdet, fortæller P4-journalisten om udvælgelsen og fortsætter:

- Det er påfaldende, at det i høj grad er 'nye' idrætsgrene og -kulturer, der rykker i disse år. At man er i gang med at organisere det uorganiserede, og skabe bedre rammer for idrætsgrene som MTB, rulleskøjter, skateboards og så videre.


Enorm værdi for lokalområdet

- Det er tre initiativer, der hører til ude på landet . set i det nationale perspektiv. Det gør jo initiativerne endnu mere væsentlige, fordi de er med til at tiltrække nye og fastholde nuværende medlemmer i de tyndt befolkede egne af Danmark. Det giver en enorm værdi i lokalområdet.

Nu er det op til borgerne på Midt- og Vestjylland at afgøre, hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 3. november. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF's bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR's show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.


Ordet er dit